Nästa resa går till...Amsterdam!

Nu tänkte jag avslöja mina närmsta reseplaner, bara drygt en vecka före avfärd - skulle nästan vilja kalla det en weekendtrip, men vi reser ju mitt i veckan.
 
Jag ska alltså iväg på en liten mor-dotter-resa till inte mindre än Amsterdam - tulpanernas huvudstad och de gulliga byggnadernas och kanalernas högkvarter! Vi kommer ha en heldag och två halvdagar, vilket jag tror och hoppas att räcker bra för det vi vill se under vistelsen. Museum lockar inte så värst mycket, men ett besök i Anne Franks hus vore verkligen intressant! Jag har redan bokat biljetter till Keukenhof - världens näststörsta blomsterpark, och jag ser fram emot att beundra kanaler och smala hus, äta gott på mysiga caféer och restauranger och glida in i små söta boutiquer.
 
Dela gärna med dig av dina tips på små guldkorn och sevärda saker som du hittat i Amsterdam! Om du har bloggat om Amsterdam eller Keukenhof, lämna gärna en länk också.
 
CC0 Creative Commons
Taggar: Amsterdam;

Kommentarer :

#1: Josefin Nilsson

Men åh vad kul! Hade också velat åka till Amsterdam, hoppas att du får en riktigt bra resa! :D

Svar: Tack så mycket, vi får hålla tummarna för hyfsat fint väder, då prognosen tyvärr inte ser så bra ut just nu :)
Maria

skriven
#2: Angelica Wåhlin

Gudars, så härligt!

Svar: Ja visst är det! Får hoppas att vädergudarna är med oss också ;)
Maria

skriven
#3: World by Tina

Det var visserligen rätt längesedan jag var där och jag var tydligen rätt sparsmakad med text, men lite inspo kanske du kan få ändå=) http://worldbytina.se/2013/october/iamsterdam.html

Svar: Tack, ska kolla in det :)
Maria

skriven
#4: Marianne - Glimt av verden

Amsterdam er en fin by med god og avslappet stemning :-) Vær forberedt på at det kan være veeeeeldig lang kø for å komme inn i Anne Franks hus. Det hjelper kanskje å være der midt i en vanlig uke utenfor ferietid, men samtidig er det jo utrolig mange som reiser til Amsterdam nå på grunn av tulipanblomstringen. Jeg tror jeg ventet i omtrent en time da jeg var der på påskeferie, men det var verdt ventetiden, synes jeg.

Svar: Ser verkligen fram emot tulpanerna! Tyvärr måste man just nu förhandsboka biljetter till Anne Franks hus, går ej att köa. Och jag var for sent ute, så alla biljetter var slutsålda... Så jag antar att vi får nöja oss med att se byggnaden från utsidan.
Maria

skriven
#5: ReiseLinda

Åh, det låter som en härlig resa! Har själv haft Amsterdam på listan i flera år!

Svar: Ja det finns så mycket fint att se och göra där, hoppas den korta tiden räcker till i alla fall!
Maria

skriven
#6: FREEDOMtravel

Härligt! Amsterdam är en väldigt fin stad! Här är våra tips: http://www.freedomtravel.se/2017/05/5-upplevelser-amsterdam/

Svar: Tack för tipsen! :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :