I backspegeln: augusti och september

Jag tänkte köra en liten tillbakablick på de två senaste månaderna av mitt liv. På sätt och vis har det ju hänt ganska mycket. Jag har lämnat Australien och spenderat en vecka i Singapore på väg hem till Finland. Jag har varit förkyld i ett par veckor i augusti och tidvis varit riktigt dålig, men åtminstone har jag haft gott om tid att reflektera då! Jag har smidit lite höstplaner och börjat vikariera igen på samma ställen som ifjol (mest med minderåriga flyktingar). Jag har påbörjat en finskakurs och märkt att det nog går att förbättra finskakunskaperna och att spärren lossnar lite när man väl försöker prata, mycket tack vare jobbet. Jag har njutit av Finlands natur och alla goda bär och annat ätbart den hade att bjuda på den tiden på året. Har träffat släkt och någon vän, umgåtts med mina små kusiner och brorsdotter, myst med katter och pysslat med rönnbär (på arbetstid och allt!). Jag har införskaffat träningsskor och lite andra kläder till höstgarderoben, varit ute i Vasa en kväll (faktiskt bara på EN drink), och varit på födelsedagskalas samt förlovningsfest. Jag har också börjat träna på gym igen, vandrat i skog och mark, blivit galen på älgflugor och badat bastu. Och så har jag hjälpt pappa lite i trädgården och fångat in en vild kattunge som jag med gott resultat tämjt och nu hittat ett nytt hem till.
 
Sen har jag nått över 500 medlemmar i min Facebookgrupp Rese- och utlandsbloggar, samt mer än 1000 följare på Instagram, vilket känns hur roligt som helst! 
 
Hur har de senaste två månaderna sett ut för dig? 
 
 
Nedan några bildkollage:
 
Augusti började med resor och återkomsten till Finland. I kollaget bilder från Singapore.
 
En vacker solnedgång på hemorten, goda vildhallon, mina (då) nyinköpta snygga promenadskor och en konstig, men gullig katt som håller till på pappas gård.
 
Jag har förstås också njutit av finländska godsaker, t.ex. sockergrisen på bilden. I pappas trädgård har jag bland annat plockat falläpplen - det blir en stor skörd!
 
Min kusin har haft förlovningsfest, en annan kusin har fyllt 5 år och hans mamma har fyllt jämnt, så det har varit en del festligheter. Och så tog jag en kväll igen förlorad tid med en av mina allra bästa vänner.
 
Skogspromenader, intressanta fynd och spår från diverse djur som lever i skogen, sköna bastukvällar och kissen som varit en vildkatt men som nu är tam och adopterad av någon annan. Idéen till rönnbärskransarna fick jag när vi pysslade ihop liknande på dagklubben där jag vikarierade ett par dagar, sen fixade jag några själv under ett nattskift.
 
Jag avslutar med vad jag har bloggat om under dessa två månader, utöver det jag länkat till tidigare i inlägget:
 
Australien:
En dagsutflykt till Phillip Island
På vandring i Blue Mountains
Ett alternativt Sydney: Hermitage Foreshore Walk till Hornby Lighthouse
 
Finland:
Vandringsled vid Kimo Bruk
Låt oss fira naturen - ny flaggdag i Finland
 
Övrigt: 
Marias modifierade höstlista
4 typer av Instagramkonton som jag inte gillar
Färgglada platser i världen - från Smögen till Buenos Aires
Saker man får höra som (kvinnlig finländsk) backpacker
 
 
Ha en trevlig fortsättning på hösten!

Kommentarer :

#1: Ann-Louise

Vilka fina katter!

Svar: Visst är de! :)
Maria

skriven
#2: FREEDOMtravel

Fina bilder! Vi har varit i Schweiz, Tyskland och på Medelhavskryssning. Och Peter har varit i Grekland. Resten av året blir mestadels i Sverige tror jag, med lite husbilsresor.

Svar: Låter som ett trevligt slut på sommar/början på hösten :) Ni kan gott njuta av Sverige resten av året tycker jag!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :