I backspegeln: oktober

Så har en till händelserik månad passerat. Till min stora förvåning har jag fått vikariera i princip fulltid denna månad, vilket mitt konto kommer bli glad över. Jag har rent av varit på arbetsintervju och skrivit under ett månadskontrakt för november månad i väntan på domen. 
 
oktober throwback / tillbakablick
 
Trots massor av jobb (ibland mer än en normal arbetsvecka) så har jag ändå hunnit med lite annat också. I början av månaden förde jag en före detta vild kattunge till sitt nya hem. Det hela visade sig bli en solskenshistoria och jag fick den att ty sig till mig väldigt snabbt. Bara 10-11 dagar efter att jag lyckats lura in den i huset och till en början haft den instängd i badrummet var Texas (som han nu heter) redo att flytta in hos adoptivmamman. Det gick överraskande lätt att lura in kissen i kattburen även om han såklart var lite orolig när han insåg sitt misstag (hur många katter gillar egentligen att transporteras i bur), men bilfärden skulle ha gått helt bra om stackarn inte blivit så åksjuk att han spydde upp sin frukost i två omgångar på väg till Vasa. Väl framme var hans päls så nerspydd att han fick testa på sitt första bad någonsin. Sen började han genast stryka sig mot nya mattes ben! Denna katt är helt klart en sällskapskatt, han älskar nämligen att gosa och är en riktig spinnmaskin.
 
bild som nya ägaren skickade häromveckan, ser han inte lycklig ut så säg?
 
I övrigt har jag under månaden ätit middag på Rosso med nästan hela tjejgänget, vandrat Köurasrundan i Pensala och övernattat hos en väldigt kär barndomsvän - med världen godaste hemlagade pizza, film- och spakväll samt mys med hennes egyptiska mau-katter. Jag har besökt Gamla Vasas kyrkoruiner, haft mysstunder med Ronja som just nu har en period där hon tycker att det är just min famn som är extra skön, och lagat ingefärashot som jag tar som kur mot höstförkylningarna. Jag har upplevt säsongens första snö (årets första snö för min del), bytt till vinterringar och fått julkänslor av Dermosils jultidning. Jag har ätit tacos till lunch en helt vanlig måndag med ett par väninnor, varit på 40-års-middag och läst ut boken Vad heter ångest på spanska?.
 
oktobermys
Ronjas tass, tacolunchen och pizzan (vi fuskade med färdig botten) som blev alldeles extra god när vi förutom ost la på mozzarella och pressad vitlök, samt basilikablad efter att den tagits ur ugnen.
 
oktober 2017 - Finland100
Vackra kyrkoruiner i Gamla Vasa, litet vandringsäventyr i Pensala och en underbart vintrig dag.
 
tjejkväll på Rosso i Vasa
Middag och efterätt på italienska Rosso i Vasa och min outfit för kvällen.
 
oktober 2017
Dermosil-tidningen med ett gäng medföljande prover, 40-års-middagen och den superba boken som jag läste ut snabbt.
 
Förutom det jag redan länkat till så har jag även bloggat om följande:
 
Höst och nystart
Jakten på det gömda träsket
Resebloggares favoriter: fly höstrusket och vintermörkret
Tre finlandssvenska böcker med resigt tema
 
Mot Australiens mitt: pubhäng i outbacken, det simpla livet och ett kallt dopp
Downtown Singapore: Lyx, turistklyschor och uttrar
Orientalisk känsla i Arab Quarter, Singapore
 
Vad fanns i Bette Box oktober?
Adventskalendrar för vuxna
I backspegeln: augusti och september
 
 
Hur har din oktober månad varit?
Taggar: #throwback;

Kommentarer :

#1: FREEDOMtravel

Det verkar som en varierad oktober! Jag har jobbat en hel del, men vi har också varit på två husbilsweekends (i Sverige), lagat en massa god mat och lite annat :)

Svar: jo,det har det varit! :) husbilsweekends låter ju riktigt najs!
Maria

skriven
#2: John Jonasson

Härliga foton, Maria. Kyrkoruinerne skulle jag verkligen vilja besöka. Har du fler foton på dem får du gärna göra ett inlägg med lite fakta om dem, mycket intressant. 😊

Svar: Tack! Jo, jag tänkte blogga om kyrkoruinerna näst!
Maria

skriven
#3: Maria Frände

Vilken händelserik månad! :D Grattis igen till jobbet, och så roligt att läsa om hur bra det gick för den vilda kattungen. <3

Svar: Tack så mycket, hoppas det övergår till en mer långvarig anställning, nu när det verkar som jag hittat lägenhet och allt :) Den där kattungen har en liten plats kvar i mitt hjärta <3
Maria

skriven
#4: meh.blo.gg

Åh snö, min oktober har varit bra fast mest regn :-)

Svar: Fint att du ändå haft ett trevligt oktober :)
Maria

skriven
#5: Fantasy Dining

Du verkar även ätit en hel del goa maträtter den här hösten ;) Min höst har varit riktigt bra, har inte fått någon släng av höst depp ännu, som tur är.

Svar: Jodå, man måste ju äta gott ibland för att må gott också ;) Skönt att du sluppit undan höstdeppen, det har nog jag med, bortsett från viss trötthet ibland. Men har inte varit extremt trött heller.
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :