Hejdå Australien - Singapore och Finland näst!

Australien / Australia, Singapore / Permalink / 8
Tomorrow I will have to say goodbye to Australia. It's been 9 incredible months and I will write a proper tribute to this amazing country when I am back home in Finland. But before returning home, I will spend a week in Singapore, so make sure to follow me on Instagram, and perhaps I will also write a quick blog post during my stay!
 
Jag kommer skriva ett ordentligare farvälinlägg till Australien när jag är hemma i Finland och har tid att samla tankarna ordentligt. Tills vidare tänkte jag bara uppdatera lite snabbt för att informera om mina kommande planer. Imorgon bär det alltså av till Singapore för en vecka och efter det åker jag tillbaka hem till Finland. Orsakerna till att jag inte stannar ett helt år i Australien är att pengarna börjar sina och jag har tappat suget vad gäller att jaga dåliga backpackerjobb. Volontärjobbet på ett sanctuary med olika djur (bl.a. kängurur och dingos) som jag trodde jag hade kammat hem blev heller inte av, då en av ägarna blev så dålig att hela stället fick stängas och alla djur flyttades till andra platser på kort varsel. Jag skulle i princip ha kunnat göra South Australia innan hemfärd, men i ärlighetens namn är det nog något man bör göra på sommaren istället för mitt i vintern med regn och låga temperaturer, så jag kom fram till att det inte skulle bli mycket njutning i att campa i veckotal i sådant väder. Kanske jag kan sluta cirkeln någon annan gång, Nya Zeeland står ju fortfarande på min bucket list och då kunde jag med fördel göra det jag inte hann göra i Australien nu i samma vända.
 
Nå hur som helst, Singapore är näst ut och det ska bli spännande! Det är faktiskt första gången jag besöker ett asiatiskt land - bortsett från Turkiet som är lite av ett gränsfall - och jag ser fram emot alla sevärdheter och att uppleva mångkulturen som råder där. Ge gärna tips på saker jag inte får missa!
 
Efter denna vecka blir det hemfärd, med mellanlandning i Doha (där det just nu pågår en diplomatisk kris, bra tajmat!) och Helsingfors, samt en teknisk mellanlandning i Umeå, vad nu det innebär. Det känns bra faktiskt, om än jag kommer sakna en hel del saker med Australien förstås. Men jag behöver definitivt en paus från livet som ryggsäcksresenär och återgå till någon form av rutin för ett tag. Och såklart umgås med nära och kära och uppskatta det fina som finns i hemlandet. Kanske jag hinner blogga en sväng under resan, eller så får ni hänga med på Instagram istället tills jag är tillbaka på fädernemark!
 
 
Någon annan som varit i Singapore? Anyone else been in Singapore?
#1 - - Ladies Abroad :

Välkommen hem!

Svar: Tack så mycket! :)
Maria

#2 - - Sarah:

Ha de så kul i Singapore :)

Svar: Tackar! :) Har haft riktigt trevligt hittills, men nu slog förkylning och eventuell bihåleinflammation till, skyller på flygbobbor och luftkonditioneringen som de älskar här i Singapore.. -.- Förhoppningsvis orkar jag ändå njuta lite de sista dagarna!
Maria

#3 - - John Jonasson:

Lycka till, Maria, och var försiktig i Singapore. Väntar på många fina inlägg och bilder när du är hemma i Finland igen.

Svar: Tack! Singapore ska vara ett av de tryggaste länderna i världen, och hårda straff för den som skulle begå något brott såsom rån, våldsbrott m.m. Dödsstraff för mord och droghandel. Såklart man ändå ska vara vaksam oavsett var i världen man rör sig.
Maria

#4 - - days by Johanna:

Låter som kloka val du gör. Bättre göra det när både pengar och sug finns.

Svar: Jo precis :)
Maria

#5 - - FREEDOMtravel:

Det låter som rätt beslut! Hoppas du får en riktigt fin resa till Singapore, och därefter... välkommen hem till Skandinavien!

Svar: Jo det tror jag med :) Tack så mycket!
Maria

#6 - - Hanna Karlsson:

Tycker det låter klokt att vänta. Hoppas att du får det toppen i Singapore.

Svar: Jo det är nog det bästa jag kan göra just nu :) Tack!
Maria

#7 - - Days by Johanna:

Ja ofta är det budgetplaggen som håller bäst. Brukar köpa en del linnen och toppar i just det :)

Svar: Jamen precis! Inte för att jag brukar köpa dyra märkeskläder så jag har kunnat jämföra kvalitén direkt, men de budgetplagg jag köper brukar hålla riktigt bra iaf :)
Maria

#8 - - Marianne - Glimt av verden:

Det høres ut som en klok beslutning! Velkommen tilbake til denne delen av verden :-)

Svar: Tack så mycket! :)
Maria

Till början
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi