Önskeresa 5: Nya Zeeland

Detta är lucka 21 i Marias Memoarers julkalender 2017
 
 
Nya Zeeland fanns halvt med i planerna under Australienvistelsen, men när det var sommarsäsong och det stod mellan att börja resa östkusten eller åka till Nya Zeeland föll valet ändå på att påbörja Australienresandet. Det får bli en annan gång helt enkelt, och kanske det då blir i kombination med ett lite kortare besök i South Australia som är den enda delstaten i Australien som jag inte besökt, samt lite resande i Sydostasien.
 
Hur som helst, i Nya Zeeland vill jag gärna se den fantastiska naturen, vandra i berg samt besöka Hobbiton och andra Lord of the Rings-relaterade platser. Jag var trots allt en stor LotR-nörd i nedre tonåren!
 
Rekommendera gärna besöksvärda platser på Nya Zeeland, eller berätta om vad du helst skulle vilja se om du en dag besökte landet!
 
CC0 Creative Commons
Taggar: Nya Zeeland, adventskalender, julkalender;

Kommentarer :

#1: Linnea

om jag besökte nya zeeland skulle jag definitvt också vilja besöka Hobbiton :)

Svar: Ja det vore så häftigt!
Maria

skriven
#2: Dawan

Nu är det ett hel år kvar men vi åker till Nya Zeeland ja om ett år. Vi har tänkt att bila runt från november till februari. Kanske vi ses?😊

Svar: men vad härligt! :) Är osäker på om jag själv kan åka iväg på någon långresa det närmsta året, men förhoppningvis inom 3 år eller så :)
Maria

skriven
#3: Josefin Nilsson

Åh vill verkligen åka till Nya Zeeland och kanske det blir av till sommaren :D Syd skenet hade jag verkligen velat se verkar riktigt coolt :)

Svar: men vad härligt! Sydsken skulle va riktigt cool, jag försökte hålla utkik efter det i Tasmanien, men såg tyvärr inget
Maria

skriven
#4: FREEDOMtravel

Nya Zeeland är verkligen fantastiskt! När vi reste där tyckte vi att det kändes som att all världens natur fanns där - och att man sedan delat ut lite av det till olika länder i världen. Vi var på NZ innan vi skaffade bloggen, men har ändå listat våra topp-destinationer här: http://www.freedomtravel.se/restips/oceanien/nya-zeeland/

Svar: Det låter lite som känslan jag fick när jag reste runt i Australien, verkligen varierande miljöer beroende på var i landet man befinner sig! :) Och Tasmanien kändes som ett mini-Nya Zeeland (enligt hur jag uppfattat Nya Zeeland och enligt vad andra sagt)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :