Önskeresa 2: Italien

Andra resor / other destinations / adventskalender, julkalender / Permalink / 3
Detta är lucka 8 i Marias Memoarers julkalender 2017
 
 
Italien. Jag föreställer mig en soloresa, lite likt Elizabeth Gilberts Eat, Pray, Love. God mat och gelato dagarna i ända, strosa längs smala gator, små blomprydda balkonger. Vespor, välklädda italienska män, mycket gestikulering. Dolce far niente, varvat med lite sightseeing. Friska upp mina italienskakunskaper ett snäpp, resa genom öppna landskap med tåg. Det finns förvisso i planerna att fira en vän som fyller 30 nästa år med en resa till Rom, men jag vill även nån gång spendera åtminstone ett par veckor med att resa omkring i landet.
 
 
Vilka städer, byar och andra platser får man inte missa på en rundresa i Italien? Drömmer du om någon särskild plats i Italien?
#1 - - Dawan:

Jag har tågluffat två ggr i Italien och förhoppningsvis ska vi bila igenon Italien nästa vår! Älskar det landet! Just nu vill jag mest se norra delen av Italien.

Svar: åh, jag vill också bila genom landet.. Fast helst kanske någon annan kör isf... ;) Reser jag ensam är det ng tågluff som gäller!
Maria

#2 - - FREEDOMtravel:

Min favoritplats i Italien är Sardinien. Gillar även området runt Gardasjön och Verona :) Ett coolt ställe är även Tropea i Kalabrien!

Svar: Tack så mycket för tipsen!! :)
Maria

#3 - - World by Tina:

Bassano del grappa, drygt en timme från Venedig. Världens mysigaste lilla bro! Och därifrån kommer - som kanske hörs på namnet - italiens sprit-stolthet - grappan.

Svar: Tack för tipset, det stället har jag inte hört talas om förut! :)
Maria

Till början
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi