Julklappslistan

Allmänt / adventskalender, jul, julkalender, julklappar / Permalink / 0
Detta är lucka 18 i Marias Memoarers julkalender 2017
 
 
Denna blogglista om julklappar kommer från Sevendays, och jag tyckte den var lite rolig så bestämde mig för att fylla i den själv. Gör det du med!
 
 
 
Jag tycker att julklappar är: 
Roligt att få, då jag fortfarande har en del av barnasinnet kvar ;) Det behöver förstås inte vara ett presentberg av krimskrams som när man var liten, utan några fina klappar som är genomtänkta är tacksamt. Det behöver heller inte vara något särskilt dyrt, jag är inte intresserad av statusprylar och dyra märkesprodukter.
 
 
Ge eller få: 
Jag måste ärligt säga att jag gillar både och. Men även om jag inte skulle få några klappar själv så skulle jag ändå vilja fixa ihop åtminstone något åt nära och kära, för jag tycker att julklappsshopping/förberedning och paketinpackning är roligt, snarare än ett stressobjekt!
 
 
Det här önskar jag mig i år:
Min julklappsönskelista hittas här. Förutom detta skulle jag även uppskatta Mango Spa-produkter från Herbina, ett massagepresentkort eller kanske en korg med härliga produkter (t.ex. teer, mörkchoklad och doftvärmeljus) för en bra start i nya lägenheten? :)
 
 
Den bästa julklappen jag fått:
Oj vilken svår fråga. Av vad jag har fått de senaste åren kanske min externa hårddisk var en av mina mest praktiska och välbehövliga julklappar.
 
 
Ett säkert kort att köpa till en förälder:
Ännu en svår fråga som jag inte gärna vill svara på eftersom jag inte känner just din mamma eller pappa. Om ens förälder har specifika intressen så kan man ju utgå från det, eller försöka se om det finns något i hemmet som du tycker de saknar. Detta var inte en julklapp, men jag noterade en gång att mamma inte hade någon brandfilt hemma, så hon fick en snyggare variant till present en gång med orden "något jag hoppas du aldrig behöver använda".
 
 
Den svåraste personen att köpa julklappar till är:
Mina manliga kusiner. Det blir oftast något väldigt tråkigt som deodorant och duschgel då jag inte kan komma på något bättre.
 
 
Årets julklapp är elcykeln. Min åsikt om det är:
Förstår inte varför man vill ha en elcykel. Trampa vanlig cykel och få lite gratismotion på köpet, eller ta bil eller kollektivtrafik.
 
 
Då börjar jag köpa julklappar:
Det varierar en del. Ibland börjar jag köpa första klapparna en månad på förhand, ibland hittar jag första julklappen redan i augusti-september. Mina första julklappar i år köpte jag i Australien i slutet av juli..! 
 
 
Mitt bästa julklappstips:
Om du känner personen väl så vet du antagligen redan vad personen skulle uppskatta att få eller behöver. Känner du inte personen så bra så köp ett presentkort eller praktiska bruksprodukter som du tror kan komma till användning.
 
 
En person som varit extra snäll i år:
Det skulle kanske vara mamma som stått ut med att ha mig som inneboende (läs snyltgäst) hela hösten. Tack, och du blir snart av med mig ;)
Till början
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi