Jul hemma eller utomlands?

Detta är lucka 22 i Marias Memoarers julkalender 2017
 
Ifjol skrev jag ett gästblogginlägg hos Jennifer Sandström om att fira jul hemma vs utomlands. Jag skrev lite om hur jag kände inför att spendera julen i Australien och inte få en enligt min mening normal jul. Det visade ju sig gå förhållandevis bra att fira jul Down Under i slutändan, men jag måste säga att det känns bra att få vara på hemmaplan denna jul! 
 
Jag menar inte att julen nödvändigtvis måste firas "hemma-hemma", men åtminstone i nära och käras sällskap, i tillräckligt nordiska breddgrader. Då är julen på riktigt!
 
Vad tycker du? Vad behövs för en riktig jul, och vill du helst fira jul hemma, i nordiska breddgrader eller under en palm på en strand?
 
Vit snö vs vit sand över julen?
Taggar: adventskalender, jul, julkalender;

Kommentarer :

#1: Ann Rumbleinthearctic

Snö, i mitt tycke behövs snö, det är nästan det viktigaste för mig haha! Min mans föräldrar, firar ju som så många andra amerikanare den 25 december (det finns dock de som firar den 24). Då brukar min svärmor göra en skaldjurs soppa, det är liksom deras tradition. Till samma tradition hör det till att man går och gör en kort liten vandring någonstans också, eller skidtur. I år firar vi inte med svärföräldrarna i Montana, vi firar i Madison WI, och ingen snö har vi fått, vilket är rätt ovanligt. Om ingen snö kommer till den 24 så blir det den första julen i USA jag firar utan någon snö, och det känns rätt så trist faktiskt. Vi brukar även fira lite svensk jul den 24, med köttbullar, prinskorvar (ja så likt de går att ordna förstås) och sill osv, så det går ingen nöd på det här. Vi gör ingen skinka, skinka är ju god men jag behöver den alltså inte tillräckligt mycket för att själv griljera en.

Svar: Ja verkligen, det blir inte helt 100% utan snö!
Maria

skriven
#2: Marianne - Glimt av verden

Jeg foretrekker å feire jul hjemme. Har aldri vært utenlands på julaften :-)

Svar: Bra val, man kan resa andra tider på året ;)
Maria

skriven
#3: FREEDOMtravel

Jag firar gärna utomlands! Men OM jag är hemma i Sverige får det gärna vara snö :) Önskar God Jul och Gott Nytt år!

Svar: Alla är vi olika ;) Jag skulle förvisso kanske kunna gilla att fira jul i Sverige eller Norge typ :) Tack detsamma!
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :