Födelsedagsfirande i dagarna 3

Allmänt / adventskalender, julkalender / Permalink / 3
Detta är lucka 10 i Marias Memoarers julkalender 2017
 
 
På min trettionde födelsedag häromveckan bloggade jag lite om hur jag känner kring att bli äldre och hur jag tänkt fira - nu har jag hunnit samla ihop bilderna (tagna med delvis halvtaskig mobilkvalitet) från tre dagar av firande. Själva födelsedagen blev inte så vild då jag sov bort halva dan efter att ha jobbat nattskift. Men på kvällen julpyntade jag lägenheten och sedan vankades middag som jag själv fått välja: mammas hemlagade köttbullar och potatismos. Till efterrätt bakade vi jultårtor, även kallat julstjärnor. På fredag kväll stod middag och fest med vänner på schemat, och på söndag firade jag med halva tjocka släkten.
 
Här kommer en hel hög med bilder och kollage som får beskriva dessa tre dagar:
 
Fredag kväll med vänner: spansk tapasbuffet och supergod sangria på Alhambra i Vasa och sedan liten krogrunda, bl.a. O'Malleys. Jag hade i inbjudan sagt att jag inte behöver några presenter, utan om man vill ge något så kan man t.ex. betala för min middag, drinkar eller liknande. Men som om det inte räckte med att jag fick ett kort där det stod att mina underbara vänner inte bara pröjsar min middag, sangria och inträde till barer så fick jag även en hel hög med presenter...! Sist och slutligen var det ju hur mysigt som helst att få öppna alla presenter när jag vaknade följande dag, så tack allihop <3
 
Här alltså presentskörden: Arabia jubileumsmugg (med anledning av Finlands 100-årsjubileum som självständigt land), set med handtvål, handkräm och rumsdoft med doft av lavendel och luktärt, shower gel och handkräm som doftar vanilj-chai från The Body Shop, nagellack, stilrent och vardagsfint armband som en av mina vänner tillverkat själv, små handdukar, choklad och litet gulligt set med body butter och duschgel.
 
 Snyggaste presentpappret med katter ser ni här ovan, och under helgens lopp har jag även fått lite blommor och ett par pastatallrikar som jag hittade i paketet med ugglepappret.
 
Nedan söndagens outfit.
 
 
Jag tyckte för övrigt det passade bra att ha släktfesten första advent 3.12, då det dels var mitt beräknade födelsedatum (men det orkade jag ju inte vänta på, utan jag ploppade ut några dagar på förhand), och dessutom var det första advent då jag föddes. Nedan ett par bilder från festen i pappas hus - vi bjöd på salt och sött, glömde förstås att fota tårtan. Förutom blommor och ett paket så fick jag även lite ekonomiska bidrag till nya lyan som jag ännu väntar på att få flytta in i.
 
 Naturligtvis skulle även första ljuset i adventsljusstaken tändas den dagen.
 
Här den superba middag som jag fick avnjuta efter att jag kvicknat till efter nattskiftet och julpyntat hemmet på självaste födelsedan.
 
Och så avslutar jag med den bästa 30 års-presenten - nya ordentliga vinterskor i äkta läder som mamma betalade för. Väntar på kallare väder nu så jag kan inviga dem!
#1 - - Jenni:

Vad roligt med lyckad utekväll med vännerna och så fina presenter du fick! Har hört mycket om Alhambra men inte hunnit dit ännu, borde försöka hinna dit nån gång ( och vasas alla andra ny öppnade restauranger för den delen) :D

Svar: Ja verkligen! :) Alhambra ska du absolut prova på! Mest prisvärt är det nog om du kör på buffén, och missa inte deras sangria!
Maria

#2 - - Emelie:

Åhh vad kul med kalas. Grattis i efterskott. Jag hade själv två stycken för mig nu i helgen. :) Kram

Svar: Tack! :)
Maria

#3 - - Anna, New York - My Bite of the Big Apple:

Stort grattis i efterskott! Vilken underbar födelsedag du har haft - med så omtänksamma vänner och familjemedlemmar.

Hurra, hurra, hurra, hurra!

Svar: Tack så mycket! :)
Maria

Till början
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi