Djurliv på makronivå & skördetider

Fotografering / Photography / Permalink / 6
Jag har så mycket foton som samlas på hög just nu, hinner inte riktigt blogga i takt med mitt fotande om vi säger så... Idag får det bli några makrobilder på diverse smådjur samt lite bilder på odlingsfält så här i slutet av skördetiderna - fast kanske alla bönder redan hunnit med tröskningen här i mina trakter. Hur som helst så är det vackra tider i naturen just nu!
 
En hyfsat lyckad bild på blomfluga som svävar i luften på väg till nästa blomma. Att fånga insekter i rörelse är inte det lättaste kan jag lova!
 
På pappas gård har dessa blommor invanderats av flugor på sistone. Denna ser ut att vara i full färd med att smida planer...
 
Denna fluga verkade hitta något gott inne i blomman.
 
Grodan som inte var särskilt villig att posera. Jag försökte fånga den på bild ett tag, men det var svårt i det höga gräset då den knappt kunde sitta stilla ens ett par sekunder och den ständigt försökte gömma sig och till slut tappade jag bort den. Detta var den bästa bilden jag fick till.
 
Det gick aningens bättre med gräshoppan, som snällt poserade ett litet tag i alla fall!
 
Underbara sädesfält!
 

Här är fälten dock ett minne blott.
 
Skördandet i full gång på denna bild.
 
Något foto som föll dig extra mycket i smaken?
#1 - - TIDSTJUVEN:

Vilka fina närbilder du tar! :D

Svar: Tack så mycket! :)
Maria

#2 - - Agnes:

Så himla fina bilder!

Svar: Tack! :)
Maria

#3 - - John Jonasson:

Underbara foton, Maria :) Makro fotona är enastående :)

Svar: Tack så mycket, kul att du tycker det! :)
Maria

#4 - - Helene:

Bild 1 och 3 var mina favoriter! :D

Svar: Tack, de gillar jag med :)
Maria

#5 - - LouiseiTurkiet:

Wow vilka fantastiska bilder, jag gillar bild nummer 1 och 3 bäst. Vad har du för kamera när du fotar? Jag kör med min mobil, samsung s4 hela tiden och det funkar bra för det mesta tycker jag. Men detta var ju verkligen på en helt annan nivå.

När jag klicka mig in på din blogg nu så tog det lite tid att ladda upp sidan och få den "klar" eller hur jag ska säga. Vårat internet är lite långsamt så det är nog därför men jag ville bara uppmärksamma dig om detta.
Med svenskt nätverk och hastigheter så märker man kanske inte ens av det men med vårat något långsammare så reagerade jag på det och ville ge dig en heads up.

Och på tal om något annat, jag har en app som heter timehope som visar mig varje dag vad jag gjorde på Facebook och instagram för 1,2,3,4,5 år sedan. Igår fick jag upp att för ett år sedan så utmärkte du mig och min blogg som "veckans blogg" Och jag minns det så väl. Det var kul. Nu har jag inte hunnit läsa bloggar på länge, eller svara. Men kör du fortfarande med veckans blogg?

Ha det så bra och tack för att du kommer in och läser och kommenterar hos mig ibland. Det uppskattas och jag ska försöka bli bättre med det också.
Kram!!

Svar: Tack så mycket!! :) Tidigare har jag fotat mest med en Canon G10 ("semisystem"), men i somras skaffade jag en begagnad (nästan oanvänd) Nikon D5000 och det är mest den jag fotar med numera (och ibland med min smartphone Huawei P8 Lite som jag också fått till en del riktigt fina bilder med) :)
Hmm, trist att det laddar långsamt.. Jag förminskar bilderna ganska mycket innan jag laddar upp dem på bloggen, så skulle inte tro att mina bilder slöar ner alltför mycket..? Vet tyvärr inte om jag kan göra något åt saken, för jag bloggar ju via blogg.se och det är kanske hos dem problemet ligger. Kunde kanske skicka ett meddelande till kundservice och se om de kan göra något :)

Det låter som en rolig app! Facebook har ju en egen sådan funktion och den kollar jag ganska ofta, men har inte vetat att man kan kolla för instagram också, ska kolla in den appen! :) Nej, jag kör inte med veckans blogg just nu, övergick till veckovisa bloggspaningar istället, och nu kör jag på månatliga bloggspaningar. Jag antar du har sett dem i fb-gruppen Rese- och utlandsbloggar? :)

Kram på dig med <3
Maria

#6 - - Cecilia:

Så härliga bilder. Jättefina blommor som flugorna invaderat, vet du vad det är för sorts blomma?

Svar: Tack! :) Jag vet att jag har sett namnet på just den blomman någonstans nyligen, men just nu kan jag tyvärr inte komma på vad den heter.. :(
Maria

Till början
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi