Augusti bloggspaning - Rese- och utlandsbloggare

Rese- och utlandsbloggar / bloggspaning, resebloggar / Permalink / 2
Så har vi bytt årstid och är inne i september - den första höstmånaden. Förhoppningsvis blir det en varm och solig sådan som tillåter härliga vandringar och upptäcktsfärder på hemmaplan - för de som kanske inte har någon resa inplanerad för denna månad och istället reser och upptäcker i närområdet. Hittills har det varit rätt bra på väderfronten!
 
Men ja, augusti. Denna månad har vädermässigt åtminstone i mina trakter varit dels helt ok, dels dålig. Ganska normal med andra ord. Jag är hyfsat nöjd ändå, men blev inget vidare sol och bad denna månad direkt. Jag har heller inte rest någonstans denna månad, så istället har jag rest genom alla fina bloggar i Facebookgruppen Rese- och utlandsbloggar (öppen för alla som är intresserade av resor och livet utomlands, med eller utan blogg). Man kan också göra som Sofia Zetterqvist och fantasiresa på 8 olika sätt, för att bota sin travel hangover, eller för att lindra (eller också inte) sitt ressug. Själv har jag under månaden på allvar börjat planera höstens stora utlandsäventyr - hint: det är långt bort och jag har tänkt stanna där länge. Gå in på föregående länk ifall ni blev nyfikna nu ;)
 
Nå, över till ett litet urval av alla resiga inlägg som delats i gruppen under augusti månad:
 
 
Norden:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Finlandtips för stora och små (fast kanske mest för små): Mumindalen!
 
3 väldigt sevärda sevärdheter i lilla byn Alahärmä - ett extraordinärt köpcentrum, Finlands vackraste kyrka och en nöjespark, samt Finlands största loppmarknad: Juthbacka marknad
 
Bilder från mysiga sommar-Vasa - som sägs vara Finlands soligaste stad, även om det kanske inte var riktigt så denna sommar...
 
 
Europa:
 
Blomsterön Madeira med sina härliga vandringsrutter
 
Två mysiga städer på Irland: Galway och Kilkenny.
 
 
 
Underskattade Kanarieöarna: fiskeby på La Gomera, månlandskapet på Lanzarote, idylliska Puerto Mogan på Gran Canaria och Fuerteventura - vindarnas ö (Läs gärna om Teneriffa i min egna blogg)
 
 
 
 
Hos Discovering the Planet hittar man en massa inlägg om italienska Cinque Terre, bl.a. områdets minsta by och den lite okända byn norr om Cinque Terre.
 
 
 
 
De kanske bästa badplatserna på Sardinien, och i Portugal 
 
 
Resten av världen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Annat resigt:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Reste du någonstans i augusti? Vet du vart din nästa resa går?
#1 - - Linda, 155cm.se:

De här inläggen är så bra! Tack för länkar och inspiration!

Svar: Tack själv för dina inspirerande inlägg :)
Maria

#2 - - Lisa / livet från den ljusa sidan:

Augusti bjöd på Spanien med Marbella/Puerto Banus - så härligt! Nästa resa blir i oktober, då det blir några dagar på världens största kryssningsfartyg - från Barcelona till Rom via Capri.

Svar: Låter riktigt härligt det!! :) Jag har inte rest alls på ett tag nu, sitter och väntar på att nästa långresa ska starta :)
Maria

Till början
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi