Soluppgång x 3

Fotografering / Photography / Permalink / 4
För ett tag sen bloggade jag om mina finaste solnedgångar, något som det finns gott om i mina fotoarkiv. Soluppgångar har jag däremot inte fångat på särskilt många bilder under årens lopp. Solnedgångar i all ära, men de har man ju sett otaligt många av - soluppgången har jag dessvärre oftast missat. Jag lyckades i alla fall rota fram tre bilder på soluppgångar eller morgonrodnad som jag fotat, så här kommer de:
 
En väldigt dimmig morgon i min hemby.
 
Soluppgång under ett nattskift i somras. 
 
Första morgonrodnaden på flyget, på väg bort från Teneriffa via norra flygplatsen. I bakgrunden ser ni toppen av Teide.
 
Vilken av dessa soluppgångar gillar du mest? Kanske du också har fotat någon vacker soluppgång?
#1 - - Ludwig Sörmlind:

Min favorit var flygplansvingen utan tvekan.

Jag gillar soluppgångar men gångerna då jag faktiskt beger mig ut för att fånga dom på bild är väldigt få tyvärr.

Svar: Jo det känns lite som en "en gång i livet-bild", kommer antagligen inte ta en liknande bild från samma plats igen :) Samma här, jag är sällan vaken vid soluppgång eller också har jag bråttom till jobbet, eller har redan anlänt till jobbet...
Maria

#2 - - John Jonasson:

Härlig bild där du fotograferat från flygplanet och molnen ligger som bomull och man ser den fina bergstoppen. :) Brukar fota soluppgången på senhöst och vinter när det är kallt och klart. har ett ställe en mil från mitt där det är ett fågeltorn. brukar bli olika färger, speciellt när solen går upp bakom lite moln, då färgar solen hela himlen.

Svar: Tack, den är en av mina absoluta favoritbilder från Teneriffa. Har i och för sig många favoriter därifrån. Under höst och vinter är en bra idé, då går dessutom solen upp senare och är man ledig behöver man inte stiga upp omänskligt tidigt. Samt att solen ligger rätt där jag bor just nu under de årstiderna ur fotosynpunkt ;)
Maria

#3 - - Cecilia:

Jättefina bilder. Jag är också urdålig på att fota soluppgångar, helt enkelt för att jag inte orkar gå upp i tid. Men en stund på hösten och våren så går solen upp när jag åker till jobbet. Då blir det någon mobilbild i alla fall. :-)

Svar: Tack! :) Ja, samma här, därför lyckades jag bara gräva fram 3 stycken, hehe ;)
Maria

#4 - - Helena:

Superfina soluppgångar, jag gillar speciellt den sista. Tänk vilka fantastiska vyer man kan få uppleva genom flygplansfönstrena.

Svar: Tack så mycket! Ja precis, och det är vyer som man kanske inte återupplevelser igen. Jag menar, alla platser har sina unika vyer och vädret avgör ofta om man får en sådan här upplevelse eller ej :)
Maria

Till början
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi