Nominering till Galan 2016

Allmänt / finlandssvenska bloggare / Permalink / 9
Så var det igen dags att börja nominera favoritbloggarna inom Svenskfinland till Galan 2016, som äger rum i Vasa även i år. Skojigt, men måste ännu ta en funderare på vilka bloggar jag ska nominera, det finns ju en del kandidater. Denna första röstningsomgång pågår fram till den 28.10, så man har i alla fall lite tid på sig. Man måste inte nominera någon i alla kategorier, men man får enbart nominera en blogg/person per kategori samt enbart rösta en gång. Däremot får man nominera samma person/blogg i flera kategorier ifall man tycker att bloggen passar in på flera ställen. Och jag hoppas innerligt att ingen nominerar sig själv (och att dennes röst i så fall är ogiltig), så pinsamt det vore egentligen! Läs mera om röstningen och reglerna hos Finlandssvenska Bloggare.
 
Nu drömmer jag ju lite, men ifjol fanns det faktiskt några som röstade på min blogg, så jag skulle väl säga att det i år vore lämpligast att nominera mig i kategorin Årets fotoblogg, Årets instagrammare (jag heter @mariasmemoarer där) och Årets bloggveteran (jag har faktiskt bloggat i nästan 10 år nu, med kanske ett års paus vid något skede). Eller kanske Årets personliga blogg eftersom jag känner mig relativt ensam (med några få undantag som jag känner till) som resebloggare i Svenskfinland - och tyvärr finns det av den anledningen ingen kategori för just resebloggar. Några av de andra kategorierna som finns att välja bland är Årets blogg, Årets inspiratör, Årets blogginlägg och Årets kreativa blogg.
 
Äh jag vet inte. Vilken/vilka kategorier tycker du min blogg passar bäst i, oavsett om du tänkt rösta på mig eller ej? :)
 
 
 
Det där med årets blogginlägg tyckte jag för övrigt var en intressant nyhet, men det kommer bli otroligt klurigt! Det fick mig även att fundera kring vilka av mina många inlägg jag skrivit hittills i år som jag personligen är lite extra nöjd med. Det var inte lätt det heller kan jag säga - så hur sjutton väljer man ut ett enda inlägg bland alla finlandssvenska bloggare?? Tipsa gärna om något fenomenalt bra inlägg i en kommentar, haha! 
 
Bland mina många Teneriffainlägg skulle kanske något av följande inlägg vara en kandidat:
Uppe bland molnen i Anagabergens lagerskogar, som lyfter fram en lite annorlunda sida av en destination som i första hand är känd som en "sol-och-bad-ort", trots att ön är så mycket mer
Shopping på Teneriffa - allt från loppmarknad till lyxshopping - min stora shoppingguide för Teneriffa helt enkelt
Teneriffas baksida - svartjobb, arbetsförhållanden och sociala klyftor - ett lite mörkare Teneriffainlägg, för allt är inte bara frid och fröjd där heller
 
Andra resiga inlägg som ligger mig extra nära hjärtat är nog inläggen från Stockholmresan i maj-juni - alla dessa inlägg finns samlade i inlägget Stockholm 2016 - en sammanfattning - samt mina "staycation"-inlägg från hemtrakterna, varav en del inlägg finns sammanfattade i inlägget 10 sevärdheter i Österbotten. Vore det inte härligt om folk turistade lite mera i detta fina område?
 
Bland mina fotoinlägg skulle jag kanske spontant själv rösta på (men det tänker jag ju naturligtvis inte göra) mitt lyckosamma möte med ett svanpar i solnedgång, det var en rätt magisk stund och jag blev riktigt nöjd med bilderna också!
 
Och så tipsar jag ännu om mitt inlägg där jag tar upp lagliga vs olagliga tävlingar/lotterier på bloggar och andra sociala medier - detta är möjligtvis mitt viktigaste inlägg hittills i år? Och jag ser fortfarande hela tiden hur bloggare m.m. fuskar. Orkar inte alltid, men skulle ha lust att länka mitt inlägg varje gång jag ser såna tävlingar, helt enkelt för att informera och varna folk för att det de gör kan ha trista konsekvenser om det vill sig.
 
Har du redan nominerat dina favoriter, eller sitter du också ännu och funderar på dina kandidater? 
 
Ett helt random kollage med foton som använts i min blogg under ca. senaste året
#1 - - Cecilia:

Vad roligt, klart jag röstar på dig som årets fotobloggare :-)

Svar: Tack, vad glad jag blir!! :)
Maria

#2 - - Kattas Betraktelser :

Vilket intressant inlägg. Maria, du är duktig och ambitiös.

Svar: Tack så mycket för dina fina ord! :)
Maria

#3 - - John Jonasson:

Nominerat dig i kategorierna Fotoblogg och Instagram. Lycka till Maria :)

Svar: åh, tack ska du ha!! :)
Maria

#4 - - Ludwig Sörmlind:

Jag har nu nominerat dig i de flesta kategorier där jag tyckte att det passade.

Jag har inte hängt med på din blogg så länge ännu men finner mycket nöje i det du skriver. Lycka till på galan! :)

Svar: Tack så mycket! :) Tyvärr kommer jag dock inte kunna vara närvarande på galan, det är lite synd.
Maria

#5 - - Julia:

lycka til på galan! :) håller tummarna!

Svar: Tack så mycket! :)
Maria

#6 - - Monika:

Vill nominera dig i alla kategorier, måste tyvärr bestämma mig snart.

Svar: Hehe, fundera inte för länge ;)
Maria

#7 - - TIDSTJUVEN:

Kul att läsa hur du tänker :) När åker du till Australien? Hinner du komma på Galan?

Svar: Bra att du tycker det :) 1a november går flyget, så tyvärr lär det nog inte lyckas i år :/
Maria

#8 - - Jarina:

Det är så intressant att läsa allas inlägg om galan. Jag tycker du skulle passa bäst som årets bloggveteran eller personliga blogg! Håller tummarna för att du blir nominerad i någon kategori :) Jag har själv ännu inte nominerat, men försöker besluta mig om vilka bloggar jag ska nominera i vilka kategorier. Det är lite svårt tycker jag :)

Svar: Jo, jag klickar mig in på alla Galan-inlägg jag ser :) Och jo, det är verkligen svårt att bestämma sig!!
Maria

#9 - - Fantasy Dining:

Nu har jag också röstat på dig i flera av kategorierna ;)

Svar: Tack så hemskt mycket! :)
Maria

Till början
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi