St Kilda Beach - first impressions of Melbourne

Australien / Australia / Melbourne, St Kilda / Permalink / 8
Summary in English in the end of this blog post.
 
Kvällen jag anlände till Melbourne orkade jag verkligen inte göra något alls, som jag redan nämnt. Dagen därpå tvingade jag mig däremot ut trots att jag kände mig väldigt seg, och oj så gott det gjorde att få andas lite frisk havsluft. Det var mest därför jag valde att bo i St Kilda - för dess närhet till havet och lugnet. Jag är nog inte riktigt en storstadstjej hur som helst, så för att klara av att leva i en större stad behöver jag ha någon form av natur runt hörnet, en frodig park, vatten eller så. Från hostel Ritz for Backpackers tar det kanske 10 minuter att gå till stranden, vilket jag tycker är ett helt ok avstånd.
 
park in St Kilda, Melbourne, Australia
En palmprydd park nära stranden – här gjorde jag stretchövningar för ryggen i gräset. Tror jag skippar vanliga gym helt under Australienvistelsen och kommer köra parkträning av olika slag istället, samt försöka hitta något enkelt utegym. Låter inte det ganska najs?
 
Royal Melbourne Yacht Squadron and war monument in St Kilda
Detta monument möts man av när man traskar från hostelet jag nämnt ovan i riktigt mot havet. Det är ett minnesmonument från något krig. I bakgrunden Royal Melbourne Yacht Squadron.
 
park in St Kilda Beach, Melbourne, Australien
Intill stranden finns som sagt en härlig park där jag tror det kan vara skönt att njuta av lite sol de dagar när det är lite blåsigt på stranden. Någon har berättat för mig att det alltid är blåsigt i Melbourne förvisso. Oh well.
 
flowers in Melbourne / blommor i Australien
Detta tycks vara Australiens motsvarighet till våra maskrosor... Har ej kommit underfund med vad de heter ännu dock.
 
St Kilda strand i Melbourne, Australien / St Kilda beach in Melbourne, Australia
Och så den härliga stranden i St Kilda. Inte många sol- och badgäster denna dag, men det var ju bara skönt för min del! Lite svårt att förklara känslan, men när jag gick längs med stranden kände jag en frid i kroppen som jag inte känt på ett tag. Och det slog mig på en gång att jag faktiskt är i Australien, på riktigt.
 
 St Kilda beach, Shells and feathers
En fågelfjäder och ett par vackra snäckor, ytterst fotovänligt.
 
 St Kilda strand i Melbourne, Australien
Måsar som söker ätbart och piren i bakgrunden. Tycks vara en lämplig plats för segling.
 
snäckor vid St Kilda stranden i Melbourne / Shells at the St Kilda beach
Man hittar mängder med snäckskal som spolats upp på stranden, underbart!
 
nedskräpning av havet i Australien / pollution of sea in Melbourne
Det finns dock baksidor med det mesta. I detta fall skulle det väl vara allt skräp som sköljts upp på land och som ger en hint om hur ”vi” förorenar världens hav... Noll respekt till de som bara kastar skräp omkring sig hur som helst, istället för att sätta skräpet i en soptunna!
 
promenade in St Kilda, Melbourne / promenadstråk vid stranden i St Kilda
Jag hittade även ett tjusigt litet promenadstråk intill stranden. Här satte jag mig på en bänk för att äta kycklingwraps köpta på Seveneleven. Det var faktiskt min första lunch i Australien.
 
St Kilda beach, Australia / St Kilda strand, Australien
Några lättklädda kroppar fanns det ändå att beskåda, på en annan del av den långsträckta stranden. Och någon kitesurfare, fast det inte var superblåsigt den dagen. Var en kort sväng till stranden en betydligt blåsigare dag och då var det definitivt kitesurfare som dominerade!
 
St Kilda, Melbourne
 
Någon favoritbild? Har du besökt St Kilda/Melbourne någon gång?
 
In English: Today I´ll show you some pictures from my very first day after arrival in St Kilda, Melbourne. Of course the first thing I wanted to see was the sea! I really appreciate nature and I´m not much of a city girl, at least not when it comes to huge cities. So having nice parks as well as the beach close to the hostel (Ritz for Backpackers) is ideal for me. I can see myself working out in that park, as well as going to the beach or the pier to find some peace of mind. Even though the place looks overall nice, you could also notice the pollution of the see, unfortunately. At least I have the dignity to throw my waste in a trashbin, instead of in the nature! However, very nice place! Which picture is your favourite? Have you ever been to Melbs?
#1 - - Lina - The world according to AdrenaLina:

Åh vad härligt det ser ut! Så avundsjuk (och såklart glad för din skull) :) Härlig start på ditt Australienäventyr!

Svar: Jo det är det! Lite synd bara med förkylningen och hostan som satt lite käppar i hjulet - energin är ej på topp och misstänker ev lindrig bihåleinflammation. Men försöker nästan varje dag göra något smått iaf och så brukar ju förkylningar gå över förr eller senare :)
Maria

#2 - - Marion:

Favoritbild, tycker det sko va najs med snäcskalsbilden och skräpbilden ihopkombinerade på något vis och använd som nå slogan typ "which beach would you rather visit? Stop throwing garbage everywhere now!" ;) Skönt ser det ut! Skulle gärna vara där med dig...

Svar: Hehe, jo, skulle passa i nån miljökampanj :) Det är helt skönt, men ganska blåsigt så krävs ganska höga temperaturer för att det ska kännas fullständigt behagligt med shorts och topp, enligt lättfrusna jag då.
Maria

#3 - - Dawan:

Njuuut för tiden går alldeles för fort när man har det bra!

Svar: Hehe, det ska jag! :)
Maria

#4 - - John Jonasson:

Vad fina foton och berättelse :) Vad kul att du bloggar så ofta, det är så himla kul att se dina foton och läsa vad du varit med om. På tal om lättklädda kroppar, fel kön... :D

Svar: Tack! Jag passar på att blogga ganska regelbundet nu medans jag kan (fungerande wifi på hostelet och inte så fullt upp med annat än så länge), gissar det kan bli perioder då det blir krångligare med bloggandet också :)
Maria

#5 - - Eva - People in the Street:

Ja, tänk att du verkligen är i Australien nu! Så häftigt 😊
Fina bilder på dina betraktelser.

Svar: Jo verkligen :) Tack!
Maria

#6 - - John Jonasson:

Underbara bilder, Maria :) Ser framemot fler inlägg, och så tätt som du orkar, hinner och känner för. :D

Svar: Tack så mycket! :)
Maria

#7 - - FREEDOMtravel:

Så roligt att följa ditt äventyr! :)

Svar: Tack, kul att du tycker det! :)
Maria

#8 - - Anna, Travel on a Cloud:

Så härligt att du har "landat" även mentalt och hittat en fin plats för både tankar och träning. Jag gillar bilden på måsen bäst.

Svar: Jo, den återkommande känslan av panik och ångest som jag haft en längre tid försvann nog i princip när jag hade checkat in på rummet :) Det krävdes dock ett hav/natur för att finna känslan av lugn ;)
Maria

Till början
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi