bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Stockholm - ge mig era bästa tips!

Yes, nu verkar det vara tämligen säkert att det blir en vecka i Stockholm/Vallentuna nästa vecka, så nu gäller det att planera vad jag vill hinna se under dessa dagar...och vad jag ska packa med - mitt mål är så lätt som möjligt! Följande saker finns redan på min lista över saker jag eventuellt kommer se och göra:
 
★ Sigtuna - vill verkligen se Sveriges äldsta stad efter att ha sett bilder därifrån i ett par bloggar på sistone.
 Gamla stan - känns som en självklarhet, varje gång. Den här gången vill jag dock utforska gränderna utanför de omedelbara turiststråken.
★ Vaxholm - också ett ställe som verkar trevligt, läste om det i en blogg häromdagen. Tror faktiskt att jag varit där någon gång redan, men eftersom jag inte minns så noga (det var ett antal år sen) kanske det betyder att jag borde åka dit igen..?
★ Åka på runstensjakt i Vallentuna. Jag fick nyligen nys om att Vallentuna tydligen har en rik historia från vikingatiden, vilket jag inte vetat trots att jag har besökt Vallentuna massor av gånger i och med att jag har släkt som bor där.
 
Nu vill jag gärna ha ytterligare tips. Vilka är era personliga guldkorn? Tänk vackra eller mysiga platser som är fotovänliga samt trevliga caféer, glassbarer och lunchställen i Stockholm innerstad och dess omnejd, samt fina platser kring Vallentuna. 
 
 

Kommentarer :

#1: Lena

Hagaparken är mysig att promenera runt i där finns även fjärilsmuseet om man skulle vilja besöka det. Skeppsholmen är mysigt också, ta en promenad därifrån till Kungsträdgården, via Gamla Stan upp till Slussen kan vara trevligt.

Om man gillar 50-tal kan jag rekommendera Älskade Traditioner Caféet på Södermannagatan 42 :D Specialiserar sig på bla våfflor på alla möjliga sätt.

Svar: Tack så mycket för tipsen! :) Det där 50-tals-caféet ska jag definitivt googla!
Maria

skriven
#2: Berit

Ja har du tid ska du absolut bege dig till Vaxholm, fantastisk sommarstad nära Stockholm, ta Vaxholmsbåten dit eller bil! (det var i min blogg http://www.desires.se/#post153 du läste om Vaxholm!)

En Stockholmsvandring har jag också beskrivit här, med restauranger/trevliga vattenhål/stopp utmed turen htt://www.desires.se/#post133

En skärgårdstur till Sandhamn är ju också underbart i sommartid - om vädergudarna är med dig! http://www.desires.se/#post168

Stockholm är en fantastiskt vacker stad, hoppas du får en fin vecka här!/Berit "desires"



Svar: Blir kanske Vaxholm då ifall resten av gänget har lust att åka dit på bilfärd. Helt ensam tror jag dock att jag skippar det. Ska kolla in dina inlägg!
Maria

skriven
#3: FREEDOMtravel

Halloj och välkommen till Stockholm! Ett tips är att komma och hälsa på oss i husbåten i Pampas marina! Hör av dig på FB om du vill komma förbi :)

Svar: Oh, tack för inbjudan, ska absolut överväga det ;) Jag hör av mig på fb då när jag preliminärt har funderat ut dagarnas program :)
Maria

skriven
#4: Fru P

Men åhh vilken svår fråga! Men djurgården är ju aldrig fel för vackra promenader. Hoppas du får en jättebra vecka!

Svar: Jo Djurgården är väldigt fint! Men tänkte att jag delvis skulle försöka hitta något område som jag inte sett förut, eller inte sett så mycket av :) Får se...
Maria

skriven
#5: Jimmy

Tantolunden är fint mot kolonistugorna speciellt under våren, Norr Mälarstrand, Drottningholms slott, Fjäderholmarna, Långholmen där hittar du runt 100 olika rosor.

Svar: Tack för tipset, ska försöka minnas nästa gång jag åker till Stockholm :) Var ju nåt år sen sist..
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :