bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Resedrömmar för sommaren - 3 destinationer i Sydeuropa

 
 
 
Jag börjar bli rejält resesugen och överväger att kanske åka iväg nånstans ifall jag hittar någon sistaminuten-resa till ett resmål som lockar mig. Jag brukar dock ha väldigt svårt att hitta de där riktigt billiga sistaminuten-resorna (samt är inte världens mest spontana person som känner att jag plötsligt bara kan ge mig iväg typ imorgon), så får se hur det lyckas med den saken! Men nu har jag fått nys om www.travelfree.info, en sida med fokus på budgetresor där man kan hitta en del resor till fantastiskt låga priser - bl.a. resor från Skandinavien/Norden - så jag ska hålla ett öga på vad som dyker upp där framöver. Nästa vecka kan man t.ex. åka Göteborg-Split(Kroatien)-Göteborg från 32 euro.
 
Skulle jag åka iväg på en kortare resa i sommar så tror jag det skulle bli södra Europa, det finns så mycket där som lockar mig just nu. Kan bli speciellt skönt ifall sommaren här uppe i norr levererar som ifjol (just nu verkar det dock ganska lovande, men det kan ju tyvärr slå fel ibland när sommarvärmen kommer för tidigt). Här listar jag mina 3 resedrömmar för en långweekend eller vecka just nu:
 
1. Andalusien
Jag skulle gärna resa runt i Andalusien under en vecka (eller kanske två). Inspirationen till en sådan resa kommer bl.a. från JagHyrMinHusbil och Hallins reseblogg - är inte bloggvärlden fantastisk? Sevilla, Córdoba och Ronda känns som några måsten. Málaga har jag redan sett en del av, så den staden skulle jag skippa, men för den som är på väg dit kan jag rekommendera ett besök i Málagas Alcazaba (se kollage nedan)!
 
2. Rom
Denna stad sägs kunna bli obehagligt varm under högsommar, så jag antar man borde slå till ganska snabbt om man vill undvika 40-gradig hetta, alternativt vänta till typ september. Dessutom lär många italienare ha semester under andra halvan av augusti, vilket innebär att en del butiker och restauranger håller stängt då. Hur som helst, Rom är en av dedär klassikerna som jag nästan tycker är lite pinsamt att jag ännu inte sett. Jag skulle vilja se de klassiska sevärdheterna, men även delar av Rom som inte är lika turistiska. Och naturligtvis äta massor, italiensk mat är min svaghet! Förslag någon?
 
Photo by DAVID ILIFF. License: CC-BY-SA 3.0
 
3. Barcelona
En annan klassiker som jag känner att jag borde uppleva. La Rambla, Casa Batlló, Sagrada Familia, shopping, strand... Kanske se en fotbollsmatch på Camp Nou, bara för att få uppleva en riktigt stor fotbollsarena? Hinner man skulle även Montserrat-berget en bit utanför staden vara intressant.
 
Photo by WOLFGANG STAUDT. License: CC-BY-2.0
 

 Vart vill ni åka i sommar?

Kommentarer :

#1: Katarina

Ska faktiskt åka till Spanien i sommar, så tack för lite inspiration här! :)

Svar: Så bra att jag kunde inspirera någon! :)
Maria

skriven
#2: Simone

Det finns så mycket att se i Andalusien. Jag har inte sett jättemycket av övriga Spanien, men landskapet här är så varierande och det finns mycket att upptäcka :)

Svar: Jo, Andalusien verkar fantastiskt! Jag har mest sett lite av solkusten bara, vill gärna lite inlands också :)
Maria

skriven
#3: Danielas Dagbok

Jag va i Rom i augusti fö några år sen, och de va faktiskt nästan för varmt då.. Räddningen var att det fanns pool där vi bodde! Vi bodde ca 40 minuter utanför centrum, så vi åkte runt i lite andra byar runtomkring, och kan verkligen rekommendera Bracciano lake om du åker till Rom! :)

Svar: Jo, augusti brukar inte rekommenderas att åka till Rom. Antagligen inte juli heller. Tack för tipset, ska lägga det på minnet!
Maria

skriven
#4: Linnea JagHyrMinHusbil

Hej Maria! Vad kul att vår artikel inspirerade dig! :)

Svar: Jo det gjorde den verkligen :)
Maria

skriven
#5: Lili

Alltså Rom och Barcelona... dit vill jag verkligen åka någon gång! I sommar dock vill jag nog besöka Wien och Salzburg igen och så vill jag ta mig till Prag eller Berlin också.

Svar: Samma här..! Wien eller Prag skulle också vara härligt att se. Salzburg och Berlin har jag redan varit i :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :