bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Eurovison Song Contest 2016 - vem vinner?

Ja det spekuleras det flitigt kring nu, vem kommer att vinna i år? Och blir det bottennapp för Finland, eller lyckas vi bättre än vanligt i år? Vad tror ni?
 
 
Självklart måste jag ju heja lite på vår Sandhja, för visst vill man att ens egna land ska få åtminstone en hyfsad placering. Dock tycker jag tyvärr hon är lite jobbig att lyssna på live - det känns lite ansträngt på något sätt. Jag hoppas att det bara är jag som tycker så, för när jag hör låten i radio tycker jag den är rentav bra. Så låten i sig tycker jag definitivt inte det är något fel på!
 
Anyway, dessa är de fem låtar som jag åtminstone i skrivande stund har på min topp-5-lista - låtar som jag mycket väl kan lägga till i min spellista och lyssna på efter ESC.
 
1. Australien; Dami Im - Sound of Silence
Denna hamnar som topp 3 med stor vinstchans, det är jag ganska säker på om hon även satsar på ett snyggt scenframträdande!
 
 
2. Franrike; Amir - J'ai cherché
Jag minns inte när Franrike senast imponerat på mig - jag tror faktiskt att det aldrig har hänt under de år jag följt med ESC och som jag varit gammal nog att komma ihåg. I år imponerar de stort, faktum är att jag vill att antingen Australien eller Frankrike vinner i år :)
 
 
3. Sverige; Frans - If I Were Sorry
Denna har man redan hunnit höra så mycket (dock inte så pass att den blivit sönderlyssnad) att det känns lite svårt att INTE ha med den på topplistan. Superbra låt, men vet inte riktigt om framträdandet är något som kommer väcka uppmärksamhet. Antingen är numret alldeles för simpelt, eller också gör den succé just tack vare enkelheten. 
 
 
4. Irland; Nicky Byrne - Sunlight
En låt som går riktigt bra att lyssna på helt enkelt! Blir dock inte direkt kvällens mest spännande show, och refrängen känns lite tam kanske, men gillar resten av låten. Liksom med Frankrike tror jag detta är första gången jag gillar ett irländskt bidrag ;)
 
 
5. Italien; Francesca Michielin - No Degree Of Separation
Alltså, jag tror verkligen inte att Italien hamnar på topp 5, eller topp 10, men jag råkar älska låten, om än jag är ganska tveksam till själva numret enligt de rehearsal-videor jag sett. Jag tenderar att bli besviken på vissa bidrag som inte ger samma känsla live som i den officiella videon... Nå, denna låt kommer jag hur som helst lyssna en del på framöver har jag på känn. Vacker låt och vacker text (och jo, jag förstår en hel del av vad hon sjunger, även utan den engelska delen - coolt!)
 
 
 
...om man inte hinner ändra sig under veckans gång förstås, allt hänger ju på deras liveframträdanden. Det är en sak vad man vill lyssna på i radion eller i hörlurarna, och en annan vilka som håller på själva ESC-scenen. Jag vet i alla fall att jag kommer lyssna på dessa fem låtar i sommar. 
 
Andra bidrag jag gillar, men som inte riktigt satt sig i mitt huvud eller känns som en radiolåt för min del är t.ex. Ungern, Island och Schweiz.
 
Hur ser er topp-5-lista ut?

Kommentarer :

#1: John Jonasson

MA Numminen ska väl inte uppträda? ;)

Svar: Och vem är det? :D Finland uppträdde som första bidrag igår, gick dock inte vidare till final. Det var dock ganska väntat, Finlands bidrag var ganska klent i jämförelse med resten. Men det var rätt så bra för att vara Finland ändå!
Maria

skriven
#2: John Jonasson

Grattis på Snellmansdagen :)Också en Finlandssvensk :)

Svar: Haha, visste inte ens att det var idag, har väldigt dålig koll på alla dessa flaggdagar måste jag erkänna.. ;) Men tack :P
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :