bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

5 platser på Teneriffa som jag INTE har sett

Jag har bloggat väldigt lite om Teneriffa på sistone känner jag, trots att jag fortfarande har en del fotomaterial och tips att bjuda på. Ska försöka bli bättre på att varva övriga reserelaterade inlägg med Teneriffainspiration framöver!
 
För ganska så länge sen listade jag 10 platser på Teneriffa som jag personligen har besökt och rekommenderar, och kom på idén att följa upp med ett inlägg med 5 platser på Teneriffa som jag skulle vilja besöka, men som aldrig blev av.
 
1. Mascaravinen
Jag har besökt den ensligt belägna och härliga byn Masca ett par gånger, men jag har aldrig gjort den väldigt populära vandringen genom Mascaravinen som går ner till havet. Det ser fantastiskt häftigt ut på bilderna!
 
Photo by AXEL ROUVIN. License: CC-BY-2.0
 
2. Vilaflor - Paisaje Lunar
En till vandringsled, belägen intill byn Vilaflor. Paisaje Lunar är ett område som fått sitt namn från sitt månlika landskap - ser det inte häftigt ut?
 
By Lolatower (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons
 
3. Toppen av Teide 
Det många inte vet om är att man behöver specialtillstånd för att få bestiga Teides högsta topp. Det är inte alls svårt att få detta tillstånd, men det måste man alltså ansöka om på förhand. Gör man inte detta, så kan man åtminstone ta sig nästan till toppen med linbana - säkert en häftig upplevelse det med! Vid klart väder kan man se de närliggande öarna från toppen.
 
CC0 Public Domain
 
4. Taganana 
Taganana som är beläget i den nordligaste delen av ön hade jag så gärna besökt för den lilla genuina byn och för de mäktiga bergen och klipporna som dramatiskt sticker upp ur det vilda havet. De mest spektakulära av dessa klippor kallas los Roques de Anaga. Playa Benijo ser dessutom fullständigt magiskt ut - googla så får ni se!

Photo by VIL.SANDI . License: CC BY-ND 2.0)
 
5. El Médano
Den långsträckta stranden med ett intressant konformat litet berg i ena ändan - paradiset för kitesurfare. Själv skulle jag nöja mig med att bara titta på, fotografera och gå en promenad längs med stranden. Jag har tyvärr sett denna strand enbart på avstånd.
 
 
Om ni varit på Teneriffa; vilka platser har ni besökt? Och vilka platser skulle ni vilja se?

Kommentarer :

#1: Katarina

Inte visste jag att det fanns så där mycket äventyrligt på Teneriffa! Ravinen skulle jag också gärna besöka och de andra ställena m.

Svar: Det är det många som inte inser :) Teneriffa är ett mekka för vandrare och jag skulle väl tro att man hittar de flesta svårighetsgrader, allt från nybörjarrutter till riktigt krävande. Sen finns det gott om extremsport att välja bland också ifall man är så pass äventyrlig att vandra i berg och ravin inte ger en tillräcklig kick ;) En vän som hälsade på mig dök bland sköldpaddor och testade paragliding, tror jag det var.
Maria

skriven
#2: Lena

Jag besökte Teneriffa när jag fyllde 10 år och jag bara älskade ön. Som barn kan man ju inget annat göra när man besökte Loro Parque och Saltvattenspoolerna :P
Måste resa tillbaka någon gång och se om känslan är densamma. Då bodde vi vid Porto de la Cruz :D

Svar: Jo det förstår jag, måste ha varit en underbar resa för en 10åring! :) Puerto de la Cruz är trevligt, jag har inte bott där, men varit där på snabbvisit två gånger i samband med roadtrips på ön. Kolla gärna min Teneriffa-kategori för att hitta ny Teneriffa-inspiration, du kanske har lite annorlunda intressen idag än vad du hade som 10-åring ;) Det finns MASSOR att se på ön :)
Maria

skriven
#3: Lili

Tvåan och femman, fasiken vilka häftiga platser! Där skulle jag verkligen vilja vara.

Svar: Förstår dig... ;)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :