bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Andra chansen och mina favoriter inför mello-finalen

 Igår ägde Andra chansen rum, vilket innebär att alla finalister i melodifestivalen nu är klara. Resultatet från Andra chansen var väl ingen större överraskning. Att skicka vidare Samir & Viktor istället för Dolly Style tyckte jag var rätt, även om inget av dessa bidrag direkt föll mig i smaken. Måste jag välja så tittar jag ändå hellre på snygga bara överkroppar än halvdan tuggummipop ;) Albin & Mattias och Boris René hör heller inte till mina favoriter, men i ESC-sammanhang tycker jag ändå att det är Boris som passar bättre, så även där röstade svenska folket rätt enligt mig. Vad gäller Isa och SaRaHa så gillar jag verkligen båda bidragen - Isas bidrag var rent av min favorit i Andra chansen. Men jag är glad för SaRaHa också - hon verkar dessutom vara mera jordnära som person och sånt går hem hos mig :) Jag hade kanske valt Molly framför Panetoz, men å andra sidan så blir finalen lite mera varierande och intressant så här.
 
melodifestivalen 2016, andra chansen och favoriter i finalen
 
Finalisterna och startordningen i finalen ser ni nedan:
 
 
Jag ser verkligen emot finalen nästa vecka, och har redan funderat ut vilka finalister som finns på min topp-5-lista. Jag är inte helt säker på ordningsföljden, men enligt hur det känns i skrivande stund lyder den såhär:
 
1. Constellation Prize - Robin Bengtsson
2. Human - Oscar Zia
3. Don't Worry - Ace Wilder
4. Youniverse - Molly Sandén
5. Kizunguzungu - SaRaHa
 
Vad tycker ni om resultatet av andra chansen? Vem/vilka är era favoriter i finalen?

Kommentarer :

#1: John Jonasson

Ja än är det inte slut, tre dagar till. Man får väl boka någon resa eller annat ´mellan den 10 och 14 maj! :D Det har inte varit något roligt sedan 2006 när Lordi vann. Gillar visserligen inte hårdrock men att dom vann var ett tecken på att gubb och kärring dominansen var bruten och schlagermusiken har gått hädan där den hör hemma. Kanske jag kommer att titta på finalen den 14...

Svar: Jo det har faktiskt hänt en del musikmässigt sen Lordi känner jag. Olika musiktrender som kommit och gått eller utvecklats i en ny riktning :) Intressant att följa med från år till år tycker jag!
Maria

skriven
#2: a n n i k a

Jag gillade Isa väldigt mycket också! Mina favoriter i finalen är Molly Sandén och Ace Wilder :)

Svar: Jo, Isa hade nog platsat på min topp-5-lista om hon hade gått vidare till finalen.
Maria

skriven
#3: Anonym

Jag hade verkligen tänkt att kolla på melodifestivalen i år men det har inte blivit av! Känns inte lika kul när man är sju timmar efter och inte har allt annat dom hör till - kompisar, tacos, lösgodis osv!!

Svar: Jo, det kan kännas konstigt att se mellon när man är i "fel" land, speciellt med din tidszon kan jag tänka mig..
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :