bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Veckans bloggspaning v.21 & 22 - Rese- och utlandsbloggar

Här kommer några utvalda delade inlägg från fb-gruppen Rese- och utlandsbloggar från vecka 21 och 22! Gå gärna med i Facebook-gruppen som är öppen för alla som är intresserade av resor och livet utomlands! :)
 
Det är lite osäkert om jag kommer fortsätta med bloggspaningen under sommaren. Det kommer i alla fall inte bli varje vecka som tidigare, utan eventuellt varannan vecka eller kanske en månatlig sammanfattning av vad det skrivits om bland resebloggarna. Vi får se hur jag gör.
 
Som alternativ till bloggspaningen överväger jag att istället ha gästbloggare i min blogg, ifall det finns intresse av det. Man får gärna höra av sig till mig ifall man skulle ha lust att gästblogga hos mig (maria.norrgard87@hotmail.com). Gärna ska man vara medlem i facebookgruppen, och jag har i så fall tänkt mig att jag skulle placera gästinlägget högst upp på gruppens sida i en veckas tid för att ge det extra synlighet. Naturligtvis kan man få gästblogga hos mig även om man inte har Facebook. Jag söker alltså gästbloggare som vill skriva om resor eller att bo utomlands, och det får gärna handla om destinationer/platser som jag inte själv besökt eller bott på. Ni får gärna komma med egna förslag på ett eller flera teman som ni skulle kunna tänka er att skriva om i min blogg, och i inlägget får ni också länka till och beskriva er egna blogg kort. Om jag då tycker det låter som något som kunde passa i min blogg så är det bara att börja skriva :)
 
Nå, över till bloggspaningen nu då.
 
 
★ FREEDOMtravel har besökt bergsbyn Motovun samt vad som sägs vara världens minsta stad i Kroatien
 
★ Livet från den ljusa sidan har gjort ett fint filmklipp från resan till Bergen, och även Our Scandinavia har bloggat om norska Bergen och visar upp härliga bilder från staden.
 
★ Bortugal återberättar en vandrares historia, där det mesta som skulle kunna gå fel har gått fel, och stackaren har bara påbörjat sin vandring från Cabo de São Vicente till Estland... Underhållande läsning!
 
★ Ladies Abroad varnar för baksidan med AirBnb, och varför man tar en risk när man bokar hos dem.
 
★ Desires bloggar om den underbara grekiska ön Skopelos, där filmen Mamma Mia spelats in.
 
★ 4000mil listar några kriterier som ett hotell bör uppfylla för att kvala in på deras topplista.
 
★ Äntligen Vilse bloggar om sin tjejweekend i "Europas New York" - Warszawa.
 
★ Fantasy Dining tipsar om flygplansrestaurangen El Avion samt om flygplanssviten Home 727 i Costa Rica.
 
★ Discovering the Planet bloggar om den härliga byn Valldemossa på Mallorca.
 
★ Everyday Explorers har varit på ett riktigt vandringsäventyr i Nepal!
 
★ Resfredag bloggar om sin mamma-dotter-resa till Peru.
 
 
Själv har jag bloggat om bl.a. morgondagens turistmål Sankta Helena, veckan i Stockholm (inledande inlägg, om båtresorna och ett litet missöde på vägen hem), tips på caféer, restauranger och barer på Teneriffa samt publicerat ett gästinlägg om Barcelona.

Kommentarer :

#1: Jenn - forever abroad

Katarinas inlägg om Warszawa var så himla fint! Jag har bara hunnit skriva lite om mitt besök i staden, men har ett gäng inlägg på min to do-list... Här är det första i alla fall, med mina första intryck från staden: http://jennifersandstrom.se/2016/05/30/forsta-intrycken-fran-warszawa/

Svar: Jo det var det, eller ja, alla eras inlägg var intressanta att läsa. Kanske skulle ha länkat till fler av dem vid närmare eftertanke :) Ska bli kul att läsa dina kommande inlägg!
Maria

skriven
#2: Anna, Travel on a Cloud

Mycket intressant läsning som vanligt! Haha, det där med Europas New York passar ju mig. :)

Svar: Kul att du tycker det! :) Jo verkligen! :D
Maria

skriven
#3: Katarina

Tack för länkningen. Alltid så himla härligt med sammanfattningar! Har ju själv börjat med lite resesammanfattningar. Det är rätt roligt att sammanfatta alltså! fakta-länk-junkie som man är :)

Svar: Jo, det är ganska roligt att göra såna här sammanfattningar faktiskt! :) Och varsågod ;)
Maria

skriven
#4: Linda, 155cm.se

Bra sammanfattningar att hålla koll på, fascinerande att jag förstått att du gör dessa först nu. En gång i månaden i sommar blir säkert toppen, ser fram emot kommande inspiration. Jag har gett dig en liten Liebster Award om du är sugen på att haka på :) http://www.155cm.se/2016/06/11/the-liebster-award/

Svar: Hihi, kanske lätt hänt att man missar den i fb-gruppen, eftersom jag alltid placerar dem högst upp i feeden och med samma bild varje gång...? :) Men orkar inte fixa ny bild varje gång heller ;) Oh, så skoj, tack! :)
Maria

skriven
#5: Linda, 155cm.se

Det är nog just därför som jag missat det :)

skriven

Kommentera inlägget här :