bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Juni bloggspaning - Rese- och utlandsbloggare

Jag har alltså bestämt mig för att börja skriva månatliga bloggspaningar för Facebookgruppen Rese- och utlandsbloggar, istället för de veckovisa som jag kört på innanGå gärna med i Facebookgruppen som är öppen för alla som är intresserade av resor och livet utomlands! :)
 
Juni månad är förbi och nu sätter högsommaren igång. Det känns inte riktigt som högsommar där jag befinner mig i skrivande stund dock, snarare som oktober. Oavsett så märker jag att det bloggas lite mindre om exotiska platser i fjärran länder, och desto mera om närområdena, Europa och "staycation" - att semestra hemma. Man vill passa på att njuta av närmiljön när vi en gång har sommar!
 
Brexit skakar om lite i resevärlden - någon hann blogga om Londons Sussex Gardens innan valresultatet chockade oss alla, och en del firade midsommar med sorgekant på grund av beskedet. Andra har haft en mer njutbar midsommar, som firats bl.a. i Stockholms skärgård med nakenbad och lägereld, i Pålänge/Norrbotten med släkt, vänner, god mat och annat som hör midsommaren till, eller som en tidsresa 200 år bakåt. Själv firade jag midsommarafton med fasters familj i vackra Monäs i Österbotten.
 
Scrolla ner en liten bit för ett urval av härliga reseinlägg från världens olika hörn och lite annat "resigt". För mer inspiration rekommenderar jag att gå med i gruppen jag nämnde i början av inlägget, där ni kan scrolla runt lite eller söka på valfri term bland en väldigt stor mängd inlägg som delats i gruppen.
 
 
Norden
 
10 fina tips för Skånesemestern
Guide till Långgatorna i Göteborg - stadens bästa "bar-hopping" område
Härliga Orangeriet i Uppsala
25 sommartips i mysiga Halmstad
Bland Gamla stans gulliga gränder i Stockholm
En solig dag på Skeppsholmen och Kastellholmen
Historisk vikingaguidning vid Arkils tingstad, Vallentuna
 
Islands fantastiska södra kust
5 anledningar att älska Island
En härlig cykeltur runt danska ön Bornholm
 
Vackra Kastelholms slott på Åland
Turista i Svenskfinlands Österbotten
Kimo Bruk, en österbottnisk pärla
 
 
Europa
 
Fantastiska Andalusien
Beach Dresden - "strandhäng" mitt i staden
Amsterdams härliga kanaler och fasader, samt Jordaan, stadens mysigaste del
Inspiration till Ungernresan 
"Alla vägar leder till Fira", Santorini, Grekland
Ljuvliga Slovenien, där bl.a. vandring är ett måste
Sopot, Polens bästa sommarstad
Rom - lilla mat- och vinguiden
 
 
Utanför Europa
 
Besök en aktiv vulkan på Nya Zeeland
Därför ska du åka till Filippinerna
Spännande Mellanöstern: Iran och Arabiska halvön: Oman, Kuwait och Qatar
Mauritius stränder
Häftiga Alcatraz i San Francisco
 
 
Annat resigt:
 
Discovering the Planet har gjort en fin sammanställning av resebloggarnas mest lästa inlägg samt deras egna favoritinlägg i tre delar - där finns många fina guldkorn!
 
Come fly with me har publicerat en serie i fyra delar där en pilot svarar på intressanta frågor vad gäller flygningar, att jobba som pilot m.m., och Mat- och resebloggen berättar om de hemliga sovrummen som används på långdistansflygningar.
 
Livet från den ljusa sidan bloggar om att resa ensam och 155cm skriver om fördelar och nackdelar med att resa med olika sorts resesällskap.
 
155cm har även tagit upp det svåra ämnet "djur i bur som turistattraktion" ur ett etiskt perspektiv, väldigt läsvärt!
 
 
Tipsa gärna i kommentarfältet om du har bloggat om något liknande! 

Kommentarer :

#1: Sandra Nicole

Oj så mycket man vill läsa om! Jättebra idé att göra en månatlig spaning sådär, toppentips för en som vill läsa mer :)

Svar: Kul att du tycker det! :) Säkert lätt hänt att man missar en del inlägg om man inte hinner kolla genom delade inlägg varje dag. Detta är ju dock bara en liten del av allt som delats under månaden, så det lönar sig ju också att vara lite aktiv i gruppen så man kanske inte missar nåt intressant ;)
Maria

skriven
#2: Fantasy Dining

Massor med läsinspiration

Svar: Kul att det uppskattas! :)
Maria

skriven
#3: Jasmine Zelda

Hej! Jag bor utomlands för tillfället och har gjort det det senaste året. För tillfället befinner jag mig i Amsterdam :) Så om du hittar något intressant inlägg på min blogg får du mer än gärna länka! För tillfället är bloggen under konstruktion (flyttar domäner) men länken http://jasminezelda.com, kommer snart vara den aktiva bloggen (tidigare http://jasminezeldak.wordpress.com - nyaste inlägget där just nu).

Tack och jättekul initiativ!

Svar: Hejsan, jag delar enbart inlägg som delats i facebookgruppen Rese- och utlandsbloggar under ifrågavarande månad, som jag även länkade till i detta inlägg :) Det är det som är hela grejen med dessa bloggspaningsinlägg. Gå gärna med i gruppen och dela med dig av dina inlägg (max 1 inlägg per dag) så kanske jag länkar till något av dina inlägg nästa månad :) Men tack för tipset, ska genast gå in och spana runt lite :)
Maria

skriven

Kommentera inlägget här :