Bilder från första halvan av sommaren

Fotografering / Photography / Permalink / 4
Jag hittade ett gäng bilder från ungefär första halvan av denna sommar, som jag ännu inte visat upp i bloggen. Här kommer alltså några random bilder från maj, juni och första halvan av juli. Imorgon eller på fredag står i övrigt ett nytt Stockholm-inlägg på schemat, missa inte det! Sen börjar det kanske bli dags för ännu ett inlägg i min bloggserie "turista i min hembygd". Och så börjar det kanske bli dags att visa upp mina senaste bilder med nya systemkameran. Det är ungefär sånt som ni har att vänta er i bloggen de närmsta dagarna! :)
 
Jag har även något ganska stort på gång, men jag väntar ännu litet litet till innan jag släpper den bomben, håll ut ett tag till bara ;)
 
Nå, över till det jag egentligen skulle blogga om - bilderna som nästan glömdes bort: 
 
Lämna gärna en kommentar och berätta vilken bild du tycker mest om!
 
Ljumma sommarkvällar i Österbotten, Finland
Vacker blomsterkorg vid fasters sommarstuga, i solnedgång.
 
Österbottniska vyer i Kimo, Oravais (Vörå)
Typiska österbottniska vyer, så vackert!
 
solnedgång i Kimo, som hör till Vörå kommun
En av de tjusigare solnedgångarna jag sett hittills i sommar.
 
Fågelmamma ser efter sina ungar som lämnat boet
En fågelmamma har tagit ungarna från sitt bo. De ska nu sakta lära sig att klara sig på egen hand. Dessa har hållit till på mammas uteplats i åtminstone ett par veckor nu - de har skitit ner en smula, men de är ju så söta så jag tänker att det går att städa upp när de är redo för vuxenlivet och flugit vidare! Jag har beundrat dessa små yrbollar medan mamman matat dem och de flugit omkring och, sittandes på klädlinan, nyfiket tittat på mig. De är alltför orädda och jag hoppas innerligt att de stuckit senast första augusti, då kommer nämligen min katt tillbaka från semestern och det lär sluta illa ifall de fortfarande hänger här då....
 
En liten fågelunge som nyligen lämnat boet
En söt dunboll som lite nyfiket sneglar på mig. 
 
nordisk solnedgång /nordic sunset
En till solnedgång, fotat i maj. Ja maj var stundvis så varm att jag räknar det till sommarmånad i år.
 
Kimo å / River of Kimo, Oravais, Vörå, Österbotten, Finland
Denna bild är också från maj, innan grönskan kommit igång ordentligt. Solnedgången skapade en ovanlig vacker ton i Kimo å den kvällen.
#1 - - John Jonasson:

Fina bilder, speciellt dom på dunbollarna :) Ska du fotografera i RAW format med nya kameran?

Svar: Tack! Jag fotar jpg tillsvidare, kanske börjar med RAW när jag blir lite säkrare på kameran och kanske inte behöver ta en massa bilder på samma objekt för att bli nöjd med en av bilderna ;)
Maria

#2 - - Lina - The world according to AdrenaLina:

Åh vilka härliga bilder! Älskar verkligen sommarbilder :)

Svar: Tack så mycket! Samma här, sommar är bäst! :)
Maria

#3 - - Jenn - forever abroad:

Solnedgångarna! Jag är alldeles för svag för sådant ;)
Råkar också vara svag för fågelungar - trots att jag är löjligt rädd för de där små (och stora) fåglarna.

Svar: Samma här :) Är dock inte rädd för några fåglar alls tror jag. Det jag är mest "rädd" för skulle vara att bli påskiten av en fågel kanske :D
Maria

#4 - - John Jonasson:

När jag är ute och fota brukar det alltid bli mellan 200-400 foton, även om det är RAW så är det inte säkert man är nöjd när man lagt in dem i datorn. Kanske behåller 30-40 om jag har tur :)Man kan redigera så mycket mer med RAW men behöver ett program som tar RAW. Jag kör med lightroom och PS

Svar: Jo det blir ju lätt ganska mycket bilder. Men jag menar en massa bilder på exakt samma motiv i samma vinkel. Jag brukar inte behöva ta så väldans många sådana om jag kan min kamera, beror lite på vad det är jag fotar förstås. :) När jag känner att jag kan fota mera normalt (dvs inte tar en massa bilder för att 80% har fel inställningar) så ska jag överväga RAW :)
Maria

Till början
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi