Om mig

Vem är alltså personen bakom bloggen Marias Memoarer?
 

Jag heter Maria Norrgård, är född -87 och är uppvuxen i en liten by i Österbotten, Finland. Jag är alltså finlandssvensk vilket innebär att jag är finländare med svenska som modersmål. Jag har studerat tyska språket och litteraturen på Åbo Akademi i Åbo på kandidat- och magisternivå, med turism och interkulturell kommunikation som biämnen.

 

Jag gillar resor, foto, djur, sangría, språk och kultur samt färgglada ting, för att nämna några random exempel. Har alltid gillat att skriva (redan innan jag knappt kunde skriva alls) och vara kreativ på olika sätt. Just nu sker detta främst via bloggen och genom kameran, men pysslar även med en del annat när andan faller på.

 

Jag har så länge jag kan minnas drömt om att bo utomlands. Som barn och ung tonåring var det Sverige eller England som lockade, medan jag som vuxen började drömma om lite mera exotiska alternativ. Började läsa tyska i klass 8 och fortsatte genom gymnasiet så på den vägen blev jag slutligen antagen på tyska linjen på ÅA. Tack vare detta fick jag möjligheten att studera en termin på Uni Regensburg i Bayern, Tyskland.

 

Spanska var ett språk som jag redan som tonåring kände att jag ville lära mig, men jag gick spanska 1 först på universitetet. När jag avklarat tre spanskakurser dök möjligheten upp att åka på praktik till Teneriffa och naturligtvis ansökte jag genast om praktikplatsen som jag sedan också fick! Det var där jag träffade min dåvarande italienska pojkvän som fick mig att återvända flera gånger till Teneriffa, varav jag stannade hela sju månader i ett sträck som längst. 

 

Nu befinner jag mig i Finland igen, men planerar att åka till Australien näst!

 

Syftet med min blogg

 

Mitt huvudsakliga syfte med bloggen är att samla ihop tankar och delar av mitt liv på ett enda ställe - dels så att andra kan följa med mitt liv (bekanta som obekanta) men också för att jag gillar att snabbt kunna kolla i arkivet för att se vad jag gjort tidigare år och hur jag utvecklats och förändrats.

 

Tidigare har min blogg varit en väldigt allmän blogg, men nångång efter utlandspraktiken 2014 uppstod tankarna att börja nischa bloggen. Idag ligger mycket fokus på foto, resor och livet utomlands (för tillfället Teneriffa som är den plats utanför Finland som jag senast bott på). Min blogg är dock fortfarande samtidigt en lifestyleblogg, så det dyker även upp inlägg som kan handla om helt andra saker. Detta för att jag inte vill begränsa mig alltför mycket och riskera att döda blogglädjen.

 

Med min resebetoning vill jag även vara en del av det växande nätverket av rese- och utlandsbloggare som blir en allt viktigare del av turismbranschen. Jag har även som mål att få en del av mina inkomster genom bloggen - men jag strävar alltid efter att inte lägga upp för mycket reklam och försöker i första hand välja samarbeten som passar min blogg i övrigt.

 

Kontakt

 

Ni kan kontakta mig på maria.norrgard87@hotmail.com

 

(mera info om mina studier och om min utlandspraktik finns under fliken "samarbete")