9 skönhetsfavoriter just nu

Ytligheter / Superficials / Permalink / 4
Nu tycker jag bloggen behöver en gnutta variation, så idag "beautybloggar" jag lite. Jag tycker alltid det är kul att testa och hitta nya favoritprodukter men jag är samtidigt inte (längre) riktigt sådan som köper på mig en massa produkter som sedan inte används, utan jag tänker igen saken och baserar mina köpbeslut på om jag har behov av/verkligen vill ha produkten och om den faktiskt kommer till användning. Om jag nu inte gjort ett felköp, men det gör jag faktiskt sällan.
 
Hur som helst, här är några produkter som jag fattat extra tycke för under det senaste året:
 
 
Yves Rocher Lemon Basil Refreshing Exfoliating Shower Gel
I början var jag lite besviken på den enligt mig ganska svaga peelingen, eller snarare för lite peelingkorn för att ge en ordentlig effekt. Men jag tycker motivet på förpackningen är ljuvlig, doften är härlig och man kan i princip använda den som en vanlig duschgel med en touch av peeling. Så det blev lite av en favorit i alla fall!
 
Rapunzel Shine Drops
Denna doftar ljuvligt och till mitt långa och tjocka hår räcker en väldigt liten klick mer än väl för att ge en härlig glas till mitt hår! Egentligen skulle jag föredra hårserum utan silikon, men nu föll jag för denna ändå. Och hårserum utan silikon är väldigt svårt att hitta, av någon konstig anledning.
 
Dermosil Aloe Gel
Just denna är en sommaredition-produkt, men deras vanliga aloe vera-gel säljs året runt i ordinarie förpackning. Det är en oumbärlig allround-produkt som kan användas till att återfukta huden, som aftersun-produkt, ögongel och mot alla möjliga hudbesvär såsom insektbett, klåda och lätta brännskador.
 
Avon Planet Spa Heavenly Hydration with Mediterranean Olive Oil Facial Oil
Jag har fått för mig att min hy numera behöver lite fetare produkter till natten, eftersom jag redan fått mina första rynkor i pannan och jag misstänker att min hy inte längre nöjer sig med enbart de lättare produkter jag tidigare använt. Jag har tidigare haft en ansiktsolja från Dermosil som jag använt slut på men jag var nyligen på en väns Avon-party och då blev jag intresserad av denna. Fick hem den häromdagen och har testat ett par gånger - mina första intryck är att den känns silkeslen på huden och doftar gott. De som inte gillar parfymerade produkter i ansiktet bör dock prova något annat istället, för doften är kanske mot det starkare hållet. Men inte för stark för mig iallafall.
 
Vaseline intensive care spray moisturiser aloe soothe
Fick denna i juni LivBox och det är världens skönaste återfuktande produkt för kroppen! Den är i sprayformat och det går ursnabbt att smörja in jämfört med vanliga bodylotions. Den funkar även som aftersun-produkt eftersom den svalkar skönt. Och så doftar den gott. Stort plus för att man kan vrida på spraymunstycket och "låsa" det.
 
Yves Rocher Tradition de Hammam Moroccan clay mask
Lermask för ansikte och hår - själv har jag dock bara använt den till ansiktet. Jag gillar lermasker då de känns riktigt djuprengörande och denna har nästan lite peelingkänsla i sig också, så jag brukar liksom skrubba bort den med vatten efter att den torkat i ansiktet. Både förpackningen och innehållet ger en härlig spakänsla.
 
Herbina Energy Boost Face Cream
Finländskt budgetmärke, passligt fet för mig, doftar så himla friskt och gott tack vare apelsinblomsvattnet och havtornssaften! Dessutom har den solskyddsfaktor 15. Och förpackningen är en så vacker färgklick på badrumshyllan!
 
Yves Rocher Hair Repair Oil
Hårolja som ska användas före tvätt, med babassuolja, makadamiaolja och jojobaolja. Produkten har en ganska mjuk och behaglig doft och känns närande för håret.
 
Dermosil Sauna Facial Therapy Bastumask för ansikte och dekolletage
En mask som tillika är en lätt peelingprodukt. Känns rengörande och återfuktande samtidigt. Den har en väldigt frisk och fräsch doft och ska dofta av citrus, rabarber och liljekonvalj. Den innehåller även björksav och jag brukar tycka doften påminner lite om just björk på något sätt. Perfekt till bastun, som produktens namn antyder!
 
Tipsa gärna om några av era favoritprodukter i kommentarfältet!
#1 - - FREEDOMtravel:

Jag är ju helt fel person att kommentera nu, men jag gör det ändå. Jag använder INGA hudprodukter. Jag förstår att det säkert kan vara olika för olika personer, men för mig har det enbart fördelar: billigt, bra för miljön, mindre packning när man reser och huden lär sig att återfukta sig själv :) Får kanske ta och skriva ett inlägg om detta också nån dag ;)

Svar: Intressant, skriv gärna ett inlägg om det! :) Men använder du alltså verkligen inget alls, inte ens duschgel, schampo eller annat?? Säkert hade jag kunnat vänja huden vid att återfukta sig själv, men jag vill ju ändå rengöra mig med något mer än bara vatten, och speciellt mitt långa hår hade jag fått klippa av direkt om jag inte använde schampo och balsam.. Sen skulle jag nog inte våga vara i Australien ett år utan att använda solskydd (och aloe vera gel ifall jag ändå skulle lyckas bli lätt bränd). Så 100% fritt från hudprodukter skulle bli svårt för mig, tyvärr :)
Maria

#2 - - Jeanette:

Ja jisses jag älskar att testa nya produkter! Speciellt i mitt jobb som makeup artist :) Smink är min svaga punkt...

Svar: Ja det kan jag förstå med tanke på ditt jobb! :) I sminkväg är det snarast nagellack som är min svaga punkt...
Maria

#3 - - FREEDOMtravel:

Jag använder tvål i duschen varje dag och schampo ca en gång i månaden. Solskyddskräm använder jag också vid enstaka tillfällen och jag har en lotion om jag t.ex. skulle bränna mig. Så inte 100 % fritt haha, men jag smörjer aldrig in huden eller ansiktet som rutin ;)

Svar: Hehe, ok :) Ja jag får hur som helst vänja mig vid att använda mindre produkter än annars när jag är i Australien, alltid en början!
Maria

#4 - - Marika:

Använder hair repair oil också, rikti bra :)

Svar: Joo, den e så bra!! :)
Maria

Till början
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi