bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Pengar är allt?

Detta inlägg är skrivet i samarbete med lottoland.
 
Nja, inte direkt, men i dagens samhälle är det ganska avgörande för att man ska kunna leva ett modernt liv, så tänkte ta upp några olika tips på hur man kan få ihop lite extra cash.
 
 
Eftersom jag är i slutskedet av studierna och ännu inte har hunnit få ett fast jobb så har jag ju funderat lite kring olika kreativa sätt att tjäna ihop lite slantar här och där medan jag väntar på den där säkrare inkomsten. Jag tror ju knappast att jag är den enda som är i en liknande situation - kanske någon som läser detta är t.ex. arbetssökande, studerar på heltid eller jobbar enbart på deltid och vill utöka kassan lite grann? :) Därför tänkte jag dela med mig av några små tips:
 
- Anmäl er som inhoppare t.e.x på dagis, inom åldringsvården eller nåt annat som ni är intresserade av och där det kan behövas vikarier eller tillfälliga inhoppare. Det fick jag faktiskt göra själv tidigare i veckan och tycker definitivt det är bättre än att inte göra något alls. Man ska dock vara beredd på att man ibland kan bli uppringd typ en timme innan man ska vara på plats, så det gäller att kunna vara lite spontan!
 
- Sälj bort överflödiga saker - jag vågar nästan slå vad om att ni som läser har saker som ni inte vill ha eller behöver längre. Lägg sakerna på loppis eller lägg upp annonser i loppis-grupper på Facebook, Blocket och allt vad det heter. Det behöver inte vara så svårt att tjäna en liten eller en aningens större hacka på det, beroende på kvalitén och hur attraktiva sakerna du säljer är, samt om du lägger ett pris som folk är beredda att betala. En del saker kan det även lönas att lägga ut på auktionssidor.
 
- Frilansa inom något område som ni kan. Har man en blogg kan man hitta möjligheter redan där, men det kan även handla om översättning eller tolkning (speciellt fiffigt ifall man kan tolka eller översätta mellan språk som det är brist på, men visst kan man hitta uppdrag med vanligare språkkombinationer också), designer, fotograf, SEO, content writer... Finns massor egentligen som man kan frilansa med! Med lite kreativitet kanske du hittar något som passar just dig!
 
- Har man ett antal läsare på sin blogg kan det även löna sig att anmäla sig till nåt affiliate-program m.m. som det finns en hel uppsjö av (här finns exempel på några sådana), samt skriva inlägg i samarbete med företag mot betalning. Se dock till att det görs på ett lagligt sätt, Better Bloggers har tagit fram en bra guide om ämnet (klicka här).
 
- ok, detta är inte direkt ett stensäkert sätt att tjäna pengar eller bli rik, men jag har faktiskt bestämt mig för att börja köpa lotter då och då för att testa lyckan. Det gäller förstås att inte utveckla ett spelmissbruk för då kan det gå illa, men bara man kan behärska sig så tycker jag inte det är helt fel. Det är ju dessutom ett faktum att den som aldrig köper en lott vinner heller aldrig något.. Så håll tummarna för att jag vinner en lite större summa nästa gång jag köper en lott ;) Som tips kan jag säga att man ska ta reda på hur stor vinstchansen egentligen är för diverse typer av lotter, innan man bestämmer sig - vissa lotter kan nämligen ha en stor högsta vinstsumma, men få chanser att verkligen kamma hem en större vinst. Nöjer man sig med lite mindre summor ska man satsa på lotter där vinstchanserna för sådana är extra stora. Man ska med andra ord inte stirra sig blind på högsta vinstsumman och bara tänka "allt eller inget". Nu för tiden verkar det även finnas en hel del websidor där man kan spela med lotter. I Finland kanske Veikkaus borde räknas som det mest trovärdiga alternativet. Euromillions rabattkuponger är ett annat alternativ som kan vara värt att kolla in, där finns även vissa möjligheter att spela gratis eller vinna gratisrader (just Euromillions deltar dock inte Finland i). Jag kan inte personligen garantera sidornas säkerhet och smidighet eftersom jag inte har testat dessa spelsidor själv - åtminstone verkar det vid första anblick vara ett smidigt sätt att spela på, men det är på ditt eget ansvar att spela ansvarsfullt. Här hittade jag lite bra tips på hur man kontrollerar sitt spelande samt varningstecken som tyder på ett spelberoende, läs gärna genom det innan ni börjar spela.
 
Har ni flera tips på hur man kan tjäna eller vinna pengar? :) Och av ren nyfikenhet: har ni någonsin vunnit på lotto och vad har varit er högsta vinst?(Man får kommentera anonymt om man vill)

Kommentarer :

#1: Jenna

Lotter och andra tippningsmetoder är nog inget jag rekommenderar. Har jobbat med sånt i snart fem år och jag kan säga att chansen att få en vinstlott är minimal. Spelning är nog bara ett sätt att spendera extra pengar inte tjäna extra.

Svar: Nej jag skrev ju också i inlägget att det inte direkt är ett säkert sätt att få ihop pengar. Men har man sådan ekonomi att man kanske kan köpa en lott per månad eller så utan att det påverkar ens vardag negativt, så why not :) Jag siktar ju inte direkt på miljonvinsten heller, utan -hoppas- snarast på en mindre/medelstor vinst på 50-500 eller så. Nu nyligen vann jag tillbaka pengen jag lagt ut på lotten, så kan väl lika bra gå och byta ut den mot en ny och hålla tummarna igen ;) Och som de skrev på sidan jag länkade till (med varningstecken för ett beroende eller ohälsosamt spelande), så ska man naturligtvis inte köpa lotter i tron om att det kommer ordna upp ens ekonomi, när det med stor sannolikhet ändå inte kommer göra det :) Men att köpa en lott nån gång ibland och testa lyckan lite ser jag inget fel med :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :