bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Det övergivna huset

 Många är ju mitt inne i Halloween-förberedelser och firande, så jag tyckte det var lite passande att visa några bilder från ett småläskigt övergivet hus jag hittade på Teneriffa i somras. Inte riktigt att jämföras med ett kråkslott, men jag kände ändå lite grann av adrenalinet när jag försökte se in i rummen som inte ens hade fönsterglas, med min vilda fantasi hade det ju kunnat finnas nästan precis vad som helst där inne... ;) Eller tänk om det hade varit en människa där inne, t.ex. en hemlös. Jag hade säkert blivit vettskrämd!
 
Brädlappar för ingången för att hålla bort obehöriga..
 
Slangar och bråte, känns som att färdigställandet av huset avbrutits hastigt och lustigt. Varför, kan man ju undra.
 
 Och det nervpirrandet ögonblicket när jag fotade insidan av ett rum för att bättre se vad som fanns där inne. Detta hus blev ju helt klart aldrig beboeligt, tog pengarna slut? Eller är orsaken av ett mera mystiskt slag...? ;) Men en spegel hann de av nån anledning få upp. Det är något med speglar och skräckhistorier...
 
En massa bråte som lämnats på balkongen
 
 Diverse skrot i vad som skulle ha kunnat bli en fin gräsplätt..
 
Tänk er hur vackert detta hus skulle ha varit om det blivit färdigt, målat i vitt eller nån fin pastellfärg.
 
Kanske ni har någon spännande teori om varför detta hus plötsligt övergavs istället för att man avslutade projektet? Kom med lite förslag i äkta Halloween-anda... ;)
 
Egentligen är jag ju lite tudelad med det här att fira Halloween och Allhelgona samtidigt, men nu råkade jag faktiskt vara bjuden på en Halloweenfest ikväll och eftersom det inte alltid är så lätt att få flera vänner samlade samtidigt är det ju inget jag tackar nej till - jag kan tänja på lite regler för att få umgås med vänner jag inte sett på länge, och jag kommer klä ut mig eftersom mina vänners barn ser fram emot det hela. Så i år firar jag Halloween just idag, egentligen är det ju upp till mig när jag väljer att tända ett ljus och minnas de som gått bort.

Kommentarer :

#1: http://carloine.blogspot.com

Den vanligaste orsaken till varför hus står tomma innan de ens blev klara är att pengarna tog slut. ;) Synd i alla fall på ett så vackert hus. Jag tycker det är intressant med ödehus, har ju själv besök och fotograferat inuti ödehus här på landet. :)

Svar: Jo, berodde säkert på det. Men jag är ju sån som låter fantasin skena iväg lite... ;) Och ödehus är verkligen fascinerande! Men hur är det egentligen om man vill besöka ett ödehus, behöver man ha tillstånd av nån, eller är det bara att gå in? Och om man inte vet ifall huset har en ägare men att det är klart och tydligt att huset övergetts? Har själv varit lite rädd för att gå in i såna hus för att jag inte vet om man egentligen får (och pga min vida fantasti förstås) :)
Maria Norrgård

skriven
#2: Kattas Betraktelser

Det är verkligen sorgligt att se övergivna hus. Däremot är det inte helt ovanligt, oavsett om det är Norrlands inland eller byar utomlands.

Svar: Jo, verkligen, det där hade ju dessutom kunna bli så lyxigt och fint!
Maria Norrgård

skriven
#3: TIDSTJUVEN

Synd att det där huset står tomt. Det ser ju jättefint ut!

Svar: jo verkligen..!
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :