10 platser i Tyskland

Nämnde ju häromdagen att jag har besökt drygt 15 olika orter (eller nu då jag tittat på gamla bilder inser jag att det nog snarare är 20) i Tyskland och kom på idén att visa en bild från 10 av dessa orter. Tänkte göra samma sak med Teneriffa, eftersom jag även där sett många platser, så håll utkik efter det inlägget :)
 
1. Berlin
 
Copyright © Maria Norrgård
Detta är Viktoriapark - valde denna bild för att visa att Berlin faktiskt har mera att erbjuda än enbart storstadsmiljö :)
 
2. Freiburg
 
Copyright © Maria Norrgård
Här ser ni lite arkitektur från staden - inte ens självaste McDonalds fick flasha med sin ordinarie skylt, utan i den här delen av staden var det tydligen viktigt att allt smälter in så långt det går :)
 
3. Konstanz
 
Själva staden är väl ställvis lite småmysig, men tyckte inte det fanns alltför mycket att se där - räckte med en halvdagsutfärd för min del. Bodensee bör man dock inte missa om man har vägarna förbi där, vilken fantastisk färg på vattnet..! Man fick lite södernkänsla sådär, speciellt då det dessutom råkade vara en väldigt varm dag :)
 
4. München
 
Copyright © Maria Norrgård
Vy över nån storloppis och Dult (sorts folkfest i stil med Oktoberfest, fast mindre) på vad jag tror är Theresienwiese och St.Paul-kyrkan i bakgrunden. Finns annars mycket fina byggnader och enorma gröna parker i denna stad :) Shoppingen är inte fy skam heller!
 
5. Burghausen
 
Copyright © Maria Norrgård
I Burghausen, alldeles intill österrikiska gränsen, hittar man Europas längsta borg - definitivt besökvärd :)
 
6. Neuschwanstein
 
Copyright © Maria Norrgård
Jättefint slott och finns även andra saker att se där i samma område, men var väl inte fullt så magiskt som jag föreställt mig. Men visst är jag glad att jag sett det :)
 
7. Regensburg
 
Copyright © Maria Norrgård
Lite suddig bild, lyckades tydligen inte med att få en skarp bild från ett roterande pariserhjul :) Vy över gamla stan (som är hur fin och mysig som helst) och den mäktiga Regensburger Dom.
 
8. Bamberg
 
Copyright © Maria Norrgård
En jättevacker liten stad, fotade massor på denna utflykt! Inte konstigt att staden är ett världsarv. Förutom alla fina byggnader så kan jag också rekommendera att söka upp "lilla venedig" (Klein-Venedig) där husen är byggda alldeles intill ån/floden Regnitz och många har sin egna lilla brygga med roddbåt eller kanot :)
På bilden ser ni gamla rådhuset.
 
9. Alperna
 
Copyright © Maria Norrgård
Vet tyvärr inte vad denna ort heter (men var nog inte långt från Königsee), vi körde helt enkelt omkring en gång kring Alperna. Så vackert!
 
10. Abensberg
 
Copyright © Maria Norrgård

Här besökte vi Kuchlbauerturm ritat av Friedensreich Hundertwasser som är i anslutning till ölbryggeriet Kuchlbauer (som även har ett eget museum). Såklart finns det också en Biergarten på området.. ;)
 
Har ni besökt Tyskland? Isåfall, var har ni varit och vilka ställen skulle ni rekommendera? :)

Kommentarer :

#1: Robex Lundgren

finna bilder

Svar: Tack :)
Maria Norrgård

skriven
#2: Sofie

Haha, det verkar som att vi befunnit oss på helt olika ställen i Tyskland! :P Av de ställen du nämner har jag bara varit till Berlin och Alperna! Men till Viktoriaparken har jag inte varit, jättevackert ser det ut! Att få åka till Neuschwanstein är nog en dröm! Och Bodensee. Roligt också med de andra ställena, jag får bli påmind om att det nog finns många ställen att besöka i Tyskland än! Själv har jag varit i bl.a. Hamburg, Bremen, Hannover, Berlin, Frankfurt, Heidelberg, Garmisch-Partenkirchen (=Alperna), Trier, Köln, förstås Göttingen där jag bodde, och en del andra ställen som endera är ganska små, eller som jag besökt endast för en kortare stund.

Svar: Frankfurt har jag också varit ett par korta svängar i faktiskt, men handlar bara om några få timmar :) Har överhuvudtaget nästan bara sett södra Tyskland, och speciellt Bayern då, eftersom jag bodde där 4 månader och varit där vid ett annat tillfälle också :)
Maria Norrgård

skriven
#3: daniela

jag har bara varit i berlin men blev helt förälskad i staden!!

Svar: Jo, finns oändligt mycket att se där :) Jag har varit där 2 gånger
Maria Norrgård

skriven
#4: Lifejj

Åh vilka fantastiska bilder! Älskar den av/på/vid Alperna :') Jag vill också gärna besöka Tyskland en vacker dag, men har inte haft den turen ännu.

Svar: jo, vid Alperna är det så fint! Och naturen känns så ren :) Hoppas du får möjlighet att åka dit nångång! :)
Maria Norrgård

skriven

Kommentera inlägget här :