The Travel Tag

Andra resor / other destinations, Spanien - Spain / Gibraltar, Teneriffa / Tenerife, Tyskland / Germany / The Travel Tag, Travel Tag, rese tag, reselista / Permalink / 3
 
Listor är roliga, men att hitta på egna listor är kanske ännu roligare? :)  Fixade ihop en "travel tag"/lista som ni väldigt gärna får kopiera och göra själva, länka dock helst tillbaka till min blogg och lämna förstås en kommentar här så jag kan gå in och läsa er lista :)
 
 
★ Vilka länder har du besökt? 
 
Finland (förstås), Sverige, Estland, Lettland, Polen, Tyskland, Österrike, Frankrike, Spanien (fastland + Teneriffa), Portugal (Madeira), Gibraltar (UK), Turkiet och Egypten
 
Vad för sorts resetyp är du? Charter, backpacker, något annat? 
 
Jag är nog något däremellan tror jag - är lite "anti-charter" eftersom det ofta blir så über-turistiskt och man sällan får uppleva genuin kultur om man kör på ett färdigt paket.. Men tror samtidigt jag skulle ha svårt för att backpacka eftersom jag troligen skulle utveckla magsår av att inte veta var jag ska sova följande natt.. :P
 
 Lista dina 3 favoritländer 
 
Spanien, Tyskland och Sverige
(Sverige för att jag har så oändligt många fina minnen därifrån sen barndomen) :)
 
Lista dina 5 favoritstäder 
 
Stockholm, Regensburg (Tyskland), München (Tyskland), Málaga (Spanien) och Bamberg (Tyskland) är några av favoriterna :) 
 
Catedral de Málaga :)
 
Bästa övernattningen/boendet? 
 
Hostellet i Berlin (som jag dock inte minns namnet på längre) som hade de skönaste sängarna med rejäla täcken och kuddar och ett vacker stort rundat fönster med högt i tak :)
 
Nämn 5 saker som du inte kan resa utan  
(skippa det mest självklara som pass/ID, pengar m.m. så blir det roligare :))
 
Tuggummi (för att slippa öronvärken vid start och landning), ullsockor (brukar vara lättfrusen på flyg), uppblåsbart nackstöd, bekväma kläder (pallar inte skavande plagg eller klackar då jag är på resande fot i många timmar), något att underhålla mig med (laptop, bok, häfte att anteckna idéer i etc).
 
Roligaste resan? 
 
Förutom utbytesstudietiden och utlandspraktiktiden i sin helhet skulle det väl vara Berlinresan med några andra tyskastuderanden 2010 + Spanien-Gibraltar-resan 2012 med en vän :) Och ja, Bayern-resan med mitt ex 2008 då vi hälsade på min tyska vän som jag brevväxlat med i högstadiet och fortfarande har kontakt med. Äsch, kan inte välja bara en :D
 
 Nånstans i bayerska alperna :)
 
Värsta reseminnet? ★ 
 
Skulle kanske vara mardrömmen inför Spanien-Gibraltar-resan då vi var försenade till Tammerfors flygplats (dels pga att vi körde fel ett par gånger) och inte ens hann checka in bagaget utan fick i panik packa om det vi kunde i handbagaget (lämnade resten i bilen) samt att en på flygplatsen fick "eskortera" oss till gaten.. Gissa om jag höll på att flippa ur..?!
 
Nämn några destinationer där du aldrig varit, men drömmer om att besöka i framtiden 
 
Italien, mera av Spanien, Sydamerika, Cuba, nån härlig söderhavsö m.m.
 
Rekommendera ett resmål ★ 
 
Jag tror jag säger Teneriffa - men se till att faktiskt upptäcka ön (helst genom en roadtrip runt ön eller vandra i berg) istället för att bara hänga på stranden och hållas på nån trist turistort :)
 
 Uppe i bergen på norra delen av Teneriffa (Anaga) :)
 
 
Ifall ni vill ha mera tema-baserade listor så gör jag gärna flera - ge gärna förslag på nåt tema ni vill ha, t.ex. inredning, fotografering, sommar, mat etc så ska jag nog slänga ihop något ;)
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Oj vilken kul lista :) Ska ta och göra denna nån dag!

Svar: Det tycker jag absolut du ska! :)
Maria Norrgård

#2 - - ▲ R O B I N N S :

Åhh, jag vill så gärna resa nu! :(

Svar: Du kan ju åtminstone göra listan i väntan på nästa resa.. ;)
Maria Norrgård

#3 - - SHOGBERG:

Kul idé, möjligtvis att jag lånar den med ;)
Har hundra gånger försökt göra en lista på länder jag SKULLE vilja åka till. Men det har alltid blivit på hälft :D

Svar: Attans, att jag inte tog med det också i listan - vart man vill resa näst..! Tror jag lägger till den punkten såhär i efterhand ;)
Maria Norrgård

Till början
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi