Julkalender - 9 december

Allmänt / Permalink / 0
Hittade en mysig jullista hos Fina Christina som jag gärna hakar på - får bli lucka 9 i julkalendern :)
 
Copyright © Maria Norrgård
 

Decembermånad är för mig… ofta tyvärr en del stress med studier, men försöker släppa det lite och njuta så mycket det går av julmyset, även om jag måste studera också under det såkallade jullovet :) Kommer nog alltid vara barnsligt förtjust i julen tror jag!

 

I år önskar jag att detta finns i jultomtens säck… En extern hårddisk (mamma*host), presentkort till The Body Shop och kanske också H&M, något lyxigt te, någon ansiktsmask m.m.. 

 

Jag firar jul… på hemorten med familj och släkt :) Vi brukar oftast vara minst 10 pers på julafton, älskar den traditionen!

 

Den bästa maten vid julbordet är… julskinka, löjrom på knäckebröd (eller kanske det är rom från nån annan fisk, kommer inte ihåg), julmust...

 

Det blir ingen jul utan… julgranspyntande, julgodis-verkstad, julklappspyssel, jullunch med mamma, julaftonsmiddag... :)

 

Min favoritjullåt… Hmm, har nog ingen specifik favoritlåt.. Men några fina är ju t.ex. det strålar en stjärna, jul,jul,strålande jul, nu tändas tusen juleljus, White Christmas och Winter Wonderland.

 

De bästa julklapparna att ge bort är...såna som det finns en fin tanke bakom eller hemmagjort, eller något som man vet att personen verkligen önskar sig. 

 

Jag julmyser helst… hos familj/släkt invid granen ^^ Gärna med en katt i famnen också, kanske en härlig julfilm och nån julstjärna att knapra på.. :)

 

Ett julminne från barndomen… kommer inte på några särskilda, känns som att alla barndomsjular flytit ihop på nåt sätt.. Men barndomsjularna firades ju hos farfar sålänge han ännu levde, så det är ju där som minnena kommer från - minns vissa detaljer som t.ex. den eviga väntan på jultomten, hur vi brukade dansa runt i huset och sjunga hej tomtegubbar m.m. :)

 

Jag pyntar helst… med ganska blandad stil och olika färger - har aldrig varit så strikt med att allt ska vara i en viss stil eller färg. Men det klassiska röda känns ju ganska självklart för mig, sen får det gärna glittra i silver eller guld. Älskar vackert julgranspynt och på senare tid har jag börjat gilla gammaldags/retro-stilen alltmera.

 

Copyright © Maria Norrgård
ett litet urval av vad man kan hitta i vår gran hemma hos mamma, jag har samlat på mig en del under åren, i alla möjliga former :) Så ingen ordning och reda i vår gran direkt, men kanske det har sin charm också..
Till början
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi